Nieuws

Bevindingen van vier jaar PPS Akkerbouw op Zand

Na vier teeltseizoenen van PPS Akkerbouw op Zand hebben we veel geleerd over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor het telen zonder Candidates for Substitution (Cfs).

Gewasbeschermingsmonitor al ingevuld?

Met de gewasbeschermingsmonitor kunnen telers bijhouden welke fysische, biologische en mechanische maatregelen zij nemen.

Bemestingsoptimalisatie door vragen te stellen

Waar tot op heden (misschien) nog te vaak een standaard bemestingsadvies gegeven wordt, is dat met verandering van schaalgrootte en veranderende weersomstandigheden eigenlijk niet meer optimaal.

Het nieuwe advies voor maïsrassen

In de folder CropSeeds Maïszaad voor 2024 vind je een overzicht van de door CSAR aanbevolen rassenlijst en een advies voor het kiezen van de meest geschikte rassen, ontsmetting, zaaihoeveelheid en bemesting.

Stikstof optimaler gebruiken

Met behulp van Check wordt aan de hand van de wettelijke gebruiksnormen bepaald wat per perceel, gewas en op bedrijfsniveau kan worden gegeven.

Aangepaste openingstijden en bezorgservice

De DC’s Wemeldinge en Dinteloord zijn de winterperiode zoals gebruikelijk geopend. Voor Axel geldt een sluiting van woensdag 27 december 2023 tot en met vrijdag 5 januari 2024.

Wetgeving precursoren

Sinds 2021 is de nieuwe EU-verordening (2019/1148) rondom precursoren voor explosieven van kracht.

CZAV implementeert nieuw ERP-systeem succesvol

Dynamics 365 is voor CZAV het platform waarop vrijwel alle activiteiten worden aangestuurd en data worden vastgelegd.

Een bestelling plaatsen via het nieuwe portaal

Inmiddels zijn we weer operationeel op alle vestigingen. Bestellingen kunnen weer worden geplaatst via het nieuwe klantenportaal en de CZAV-app.

Wintertarwe zaaien en retourneren

Vanwege het verloop van het seizoen is de opgeefdatum voor het retourneren van wintertarwe aangepast van 1 december 2023 naar 1 januari 2024.

2Last