Veehouderij

Zelf eiwit produceren

In het kader van de kringlooplandbouw is eiwitproductie op het eigen bedrijf een van de maatregelen die veehouders kunnen nemen voor het reduceren van de CO2-uitstoot. Zelf eiwit produceren kan onder andere door de teelt van luzerne, winterveldbonen en klaver. Zo hebben winterveldbonen veel voordelen. Deze vlinderbloemige planten zijn echte ‘eiwitbommetjes’ en hebben een hoge opbrengstpotentie van eiwit en zetmeel. Daarnaast leveren ze bijvoorbeeld stikstof na voor een volgende teelt en zijn ze vroeg te oogsten. Voederbieten en sorghum kunnen ook goed dienen als ruwvoer. Onze veehouderijspecialisten zijn experts op het gebied van ruwvoerteelt. Ze kunnen berekenen hoe ruwvoer van eigen teelt het beste in het rantsoen kan worden opgenomen en welke voordelen dat jou op kan leveren.

Fosfaatrechten

Melkveehouderijen zijn de afgelopen jaren sterk uitgebreid, waardoor het productieplafond is overschreden. Het fosfaatrechtenstelsel stelt hieraan harde eisen. Laat je niet verrassen, zorg dat je de mineralenruimte duidelijk in beeld hebt en voldoet aan de regels.  Onze veehouderijspecialisten assisteren hierbij met hun brede kennis en ervaring en werken met handige rekentools. 

Breed assortiment veevoeders

In samenwerking met AgruniekRijnvallei bieden we een breed assortiment aan veevoeders voor onder andere melk-, jong- en vleesvee en voor pluimvee, varkens, paarden, schapen en geiten. Welke doelen heb je voor ogen met je bedrijf? Welk voer hoort hierbij? En hoe voer je zo uitgebalanceerd mogelijk? De CZAV-adviseur denkt mee en maakt rantsoenberekeningen die passen bij jouw doelstellingen.

Nieuws

Meer nieuws

Contact

Foto Bert Gideonse

Bert Gideonse

Teamleider veehouderij

06 51 38 28 87

b.gideonse@czav.nl

Foto Ard van de Griend

Ard van de Griend

Specialist veehouderij

06 51 29 46 85

avd.griend@czav.nl

Foto  Joost van der Bol

Joost van der Bol

Specialist veehouderij

06 15 21 32 64

jvd.bol@czav.nl