Actueel

Vernieuwd Rassenadvies Wintertarwe

/ Categorieen: Nieuws, Memo's

Het juiste tarweras zaaien is de sleutel tot succes voor het waarmaken van een goede financiële opbrengst. Inmiddels zijn de nieuw aanbevolen rassen vanuit CSAR bekend en ook dit jaar heeft ons wintertarwerassenonderzoek op verschillende locaties weer zijn resultaten opgeleverd. 

Rassenkeuze

Baktarwe Reform zal dit jaar weer een grote plaats innemen. Het ras Talent is hier een goede aanvulling op. Maaltarwe Residence blijft het aangewezen, vroege kwaliteitsras voor later vrijkomend land. Kelvin is wederom voor veel telers een betrouwbaar maalwaardig ras gebleken. In het vroegrijpende segment presteren Porthus, Faustus en Cellule goed. De nieuwe rassen Chevignon (maal) en Bennington (voer) zullen zich komend jaar moeten bewijzen. Er worden veel voertarwerassen aangeboden. De bekende rassen Benchmark en Henrik blijven opvallen met goede opbrengsten in combinatie met vroegheid en goede ziekteresistentie. 

Advies

Bent u benieuwd welke tarweras het beste bij uw situatie past? In ons nieuwe Rassenadvies Wintertarwe geven we een handig overzicht van de eigenschappen van de belangrijkste rassen in de segmenten maal, bak en voer. Dit advies vindt u hier terug op onze website. 

Meer informatie?

Onze buitendienst geeft u graag advies over de diverse wintertarwerassen.

Vernieuwd Rassenadvies Wintertarwe