Actueel | Nieuws & Agenda

Nieuws

Vernieuwd Rassenadvies Uienzaad

Uitzaaien van het juiste ras uien is een van de eerste stappen naar het behalen van een topopbrengst van hoge kwaliteit. Ook dit jaar zijn er opbrengstproeven uitgevoerd met verschillende uienrassen. Met de resultaten van deze proefvelden en jarenlange praktijkkennis hebben we het Rassenadvies opgesteld. In de vernieuwde folder ‘Uienrassenadvies 2019' vindt u de eigenschappen en opbrengsten van zaaiuien, een kwaliteitsindex en bemestingsconcepten. 

Rassenkeuze

De keuze van het juiste ras is afhankelijk van meerdere factoren:

  • De grondsoort en – structuur van uw percelen bepalen mede het ras dat uitgezaaid kan worden.
  • Houd rekening met het bouwplan
  • Kijk naar de afzetmogelijkheden

Insectenbeheersing

Na 31 maart 2019 is het niet meer mogelijk om Mundial standaard toe te passen als zaaizaadontsmetting. Aangezien niet alle rassen met IC-coating voorradig zullen blijven, adviseren wij op tijdig te bestellen. Een goed alternatief is de Steriele Insecten Techniek (SIT). Meer weten over SIT? Vraag uw CZAV-adviseur naar informatie.

Advies

Bent u benieuwd welk uienzaad het beste bij uw situatie past? In ons vernieuwde Rassenadvies Uienzaad geven we een handig overzicht van de belangrijkste rassen met hun eigenschappen.

Meer informatie?

Onze buitendienst geeft u graag advies over de diverse uienzaadrassen.

CZAV viert 90 jaar!

In 2019 viert CZAV haar 90-jarig jubileum. Al 90 jaar hebben we als doel om de belangen van de teler te behartigen. Negen decennia van hard werken, scherp blijven op ontwikkelingen in de landbouw en die vertalen naar de persoonlijke bedrijfsvoering van de teler in Zuid-Nederland. En met succes, want wij staan dagelijks duizenden telers bij met raad en daad bij hun teelten. Dat succes willen we vieren, met ons personeel én met jou!

Dit en meer nieuws ontvangen? Abonneer je dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Agenda