Actueel | Nieuws & Agenda

Nieuws

Vernieuwd Rassenadvies Uienzaad

Uitzaaien van het juiste ras uien is een van de eerste stappen naar het behalen van een topopbrengst van hoge kwaliteit. Ook dit jaar zijn er opbrengstproeven uitgevoerd met verschillende uienrassen. Met de resultaten van deze proefvelden en jarenlange praktijkkennis hebben we het Rassenadvies opgesteld. In de vernieuwde folder ‘Uienrassenadvies 2019' vindt u de eigenschappen en opbrengsten van zaaiuien, een kwaliteitsindex en bemestingsconcepten. 

Rassenkeuze

De keuze van het juiste ras is afhankelijk van meerdere factoren:

  • De grondsoort en – structuur van uw percelen bepalen mede het ras dat uitgezaaid kan worden.
  • Houd rekening met het bouwplan
  • Kijk naar de afzetmogelijkheden

Insectenbeheersing

Na 31 maart 2019 is het niet meer mogelijk om Mundial standaard toe te passen als zaaizaadontsmetting. Aangezien niet alle rassen met IC-coating voorradig zullen blijven, adviseren wij op tijdig te bestellen. Een goed alternatief is de Steriele Insecten Techniek (SIT). Meer weten over SIT? Vraag uw CZAV-adviseur naar informatie.

Advies

Bent u benieuwd welk uienzaad het beste bij uw situatie past? In ons vernieuwde Rassenadvies Uienzaad geven we een handig overzicht van de belangrijkste rassen met hun eigenschappen.

Meer informatie?

Onze buitendienst geeft u graag advies over de diverse uienzaadrassen.

Agenda

Wil je niets missen van CZAV?

Schrijf je in voor onze nieuwsberichten en blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen binnen de akkerbouw, veeteelt, fruitteelt, bollenteelt en vollegrondsgroenteteelt. In de gratis nieuwsbrief vind je ook al het nieuws over de coöperatie en je bent als eerste op de hoogte. Zo kun je nooit meer iets missen! 

Dit en meer nieuws ontvangen? Abonneer je dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

CZAV Magazine

Twee keer per jaar brengt CZAV voor haar leden een magazine uit, waarin we je op de hoogte brengen van de laatste innovaties, coöperatienieuws en updates vanuit de verschillende sectoren.

Lees hier de laatste uitgave.

CZAV Magazine 2024 juni