Nieuws

Voorjaarswerkzaamheden Zuid-Nederland

De voorjaarswerkzaamheden laten op zich wachten dit jaar. Akkerbouwers zijn nog geduldig aan het afwachten totdat er goede omstandigheden zijn voor zaai- en pootwerkzaamheden. Rond de verschillende vorstperiodes afgelopen maanden zijn er wel een aantal percelen plantuien gezet en zomertarwe, zaaiuien en bieten gezaaid.

Actie! Extra voordelig inkuilen met de nieuwste generatie inkuilmiddelen

De nieuwe generatie inkuilmiddelen van Ecosyl zijn niet alleen toepasbaar bij natte weersomstandigheden, maar ook in droge graskuilen.

Instandhoudingstermijn vanggewas ecologisch aandachtsgebied verkort

De instandhoudingstermijn van 8 weken welke al geldt voor vanggewassen aaltjesbestrijding, geldt nu ook voor vanggewassen in het algemeen. Dit meldt het RVO.

EU presenteert eind 2018 eiwitplan

Alhoewel er al verscheidene projecten aan de gang zijn om de productie van o.a. soja te stimuleren, toch voorziet de huidige productie van eiwithoudende producten niet in de vraag hiernaar. De Europese Commissie heeft daarom in het landbouwoverleg aangekondigd dat er eind 2018 een eiwitplan gaat komen. 

Vacature Marketing en Communicatie medewerker

Voor de afdeling Marketing & Communicatie op ons kantoor in Wemeldinge zijn wij op zoek naar een gedreven Marketing en Communicatiemedewerker ter versterking van ons huidige team. Het betreft een functie van 32 uur per week op 4 of 5 werkdagen.

Het product Aminoboost van CropSolutions voldoet aan Skal eisen

Het aanbod van biologische producten binnen CZAV wordt steeds groter. Het product Aminoboost van onze gezamenlijke inkoop- en kennisorganisatie CropSolutions voldoet namelijk aan de eisen van het Skal.

Startbijeenkomst project precisielandbouw op 6 maart

Op dinsdag 6 maart is op Proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat een startbijeenkomst voor het project Proeftuin Precisielandbouw. Deze bijeenkomst is bedoeld voor telers in de akkerbouw die een stap willen zetten in het gebruik van precisielandbouw op het eigen bedrijf. CZAV ondersteunt dit project.

Kan precisielandbouw de teeltadviseur vervangen?

Precisielandbouw ontwikkelt zich snel en maakt steeds vaker zijn intrede op het boerenerf. Er wordt geïnvesteerd in nieuwe machines met technologieën zoals GPS, (NIR) sensortechnologie, robotisering en ICT op bijvoorbeeld kunstmeststrooiers, poot- zaai- en spuitmachines. Deze toepassingen maken nauwkeurige en plaats- of zelfs plant specifiek toepassen mogelijk. Wat betekent dit voor u en de functie van de adviseurs?

Weinig stikstof gemeten in de bodem

Eurofins Agro heeft in de eerste maanden van dit jaar beduidend minder stikstof gemeten in de bodem, in vergelijking met dezelfde periode in eerdere jaren. Door de kou mineraliseert de stikstof niet of nauwelijks en door de nattigheid vervluchtigt de stikstof die er wel is. En door de huidige vorstperiode gebeurt er in de bodem vrij weinig om daar verandering in te brengen.

Recordproductie uien zorgt voor stijgende cijfers

Doordat het uienareaal is toegenomen hebben we volgens het CBS afgelopen seizoen een recordproductie opgeleverd. Dit zien we niet alleen in de groeiene uienexport maar ook de uienvoorraden stijgen volgens het VTA. 

First57Last