Nieuws

CZAV ondersteunt de dag van de Akkerbouw

Op de Dag van de Akkerbouw wordt door middel van billboards de akkerbouw naar de stedeling gebracht. 

Nieuws van de Veehouderij

Suiker is noodzakelijk voor een goede conservering van de kuil. Een inkuilmiddel kan hierbij een handje helpen.

Weerbare gewassen telen met plantversterkers

StressImmune kan de plant zeer effectief beschermen bij abiotische (niet levende) als biotische stressfactoren.

Ruwvoer telen 2.0

Vijf melkveehouders starten, in samenwerking met loonwerkers en CZAV, een precisielandbouw pilot met hakselaar met NIR sensor.

Akkerbouwsector gaat onderzoek weer oppakken

Teelt u aardappel, graan en/of suikerbiet? Dan moet u verplicht uw areaalgegevens melden bij de Brancheorganisatie Akkerbouw.

Verdiepen in precisielandbouw

Wilt u zich ook verder verdiepen in precisielandbouw? Ga samen met CZAV aan de slag met taakkaarten op basis van data van satellieten en drones en bodemscans...

Mijn Kniptormonitoring levert u bonuspunten op!

CZAV heeft een nieuwe dienst voor u ontwikkeld, namelijk Mijn Kniptormonitor. Hiermee kunt u niet alleen de aantasting van ritnaalden verminderen, maar u kunt ook 3 bonuspunten behalen voor de certificering van On the way to Planet Proof.

Voorjaarswerkzaamheden Zuid-Nederland

De voorjaarswerkzaamheden laten op zich wachten dit jaar. Akkerbouwers zijn nog geduldig aan het afwachten totdat er goede omstandigheden zijn voor zaai- en pootwerkzaamheden. Rond de verschillende vorstperiodes afgelopen maanden zijn er wel een aantal percelen plantuien gezet en zomertarwe, zaaiuien en bieten gezaaid.

Actie! Extra voordelig inkuilen met de nieuwste generatie inkuilmiddelen

De nieuwe generatie inkuilmiddelen van Ecosyl zijn niet alleen toepasbaar bij natte weersomstandigheden, maar ook in droge graskuilen.

Instandhoudingstermijn vanggewas ecologisch aandachtsgebied verkort

De instandhoudingstermijn van 8 weken welke al geldt voor vanggewassen aaltjesbestrijding, geldt nu ook voor vanggewassen in het algemeen. Dit meldt het RVO.

First56Last