Vernieuwde Extra Grasmengsels folder

Het beste resultaat halen voor uw bedrijf? CZAV heeft weer de folder Extra grasmengsels vernieuwd. U vindt daarin een toelichting over de diverse grasmengsels en hun bijbehorende doel. De keuzeschema’s in de folder helpen u het juiste grasmengsel te kiezen voor uw specifieke doel. De Extra Grasmengsels folder vindt u hier.

Waar moet ik op letten?

  • Verplicht vanggewas na maïs op zand
  • Klaver toevoegen bij extensieve bemesting
  • Het Roest 8+ keurmerk

CZAV biedt telers Extra grasmengsels, waarmee aan de eisen van de overheid wordt voldaan. Alle mengsels staan namelijk op de Algemene Nederlandse rassenlijst voedergrassen. Bij de selectie is gekeken naar welke mengsels de beste schimmelresistentie en de hoogste opbrengst leveren.

Bij graszaad vernieuwing of nieuwe inzaai is het verstandig om het doel van het grasland duidelijk voor ogen te hebben. De grasmengselkeuze wordt steeds belangrijker, omdat een goede keuze voor het beste resultaat voor uw bedrijf zorgt. Naast de opbrengst bij beweiden en maaien zijn de landbouwkundige eigenschappen als kroonroestresistentie, standvastigheid en winterhardheid van groot belang voor een optimale ruwvoerproductie.

Meer informatie?

Ga hier naar onze graszaad pagina. Ook onze buitendienst geeft u graag advies over de diverse grasmengsels.

Bestellen?

Bestellen kan via de bestelmodule op Mijn CZAV en in de app of stuur een e-mail naar bestellen@czav.nl .