Inzamelcampagne resten gewasbescherming van start

Zoals eerder vermeld is het in 2024 ook mogelijk om resten gewasbeschermingsmiddelen tot 50 l/kg en een maximale verpakking van 25 l/kg kosteloos aan te bieden voor inzameling door STORL. Telers en loonwerkers kunnen gespoelde plastic cans van alle gewasbeschermingsmiddelen, schoon, droog, zonder dop aanbieden in STORL-zakken voor inzameling.

Voorwaarden

Er kunnen alleen gewasbeschermingsmiddelen worden aangeboden en geen andere middelen! Boven de 50 l/kg zijn de kosten voor de teler/loonwerker en geeft STORL de opgaves door aan de inzamelaars. Telers en loonwerkers ontvangen dan een prijsindicatie voordat er wordt ingezameld.

Planning

Vanaf 1 februari tot eind maart kunt u zich aanmelden voor de inzameling via onze website bij 'Mijn STORL'. Na eind maart plannen we de inzameling in samenwerking met de inzamelaars in. Inzameling vindt plaats vanaf 1 april tot 31 december 2024. 

Stappenplan aanmelden resten

1.    Maak voor jezelf een goede inschatting (lijstje) van de resten en de verpakkingen gewasbeschermingsmiddelen die je wilt laten inzamelen. Raadpleeg CTGB of de leverancier over de verlopen toelatingen. Maak ook (een) overzicht foto (‘s) van de verpakkingen.

•    Bepaal het aantal liters vloeibare gewasbeschermingsmiddelen
•    Bepaal het aantal kilogrammen vaste stof o.a. granulaten en poeders

Gebruik geschikte handschoenen bij het vastpakken van de resten gewasbeschermingsmiddelen.

2.    Geef deze informatie door via jouw STORL-account.

•    Nog geen STORL-account? Meld je dan eenvoudig aan via www.storl.nl. Houd hierbij jouw KVK-nummer bij de hand.

3.    Kies “opgave resten” en lees de informatie zorgvuldig.

4.    Vul het aantal liters en kilogrammen in.

5.    Bevestig of de verpakkingen kleiner of gelijk aan 25 l/kg zijn. Zo niet, omschrijf de verpakkingen boven de 25 l/kg. Dit kunnen drums, vaten of IBC’s zijn. Vermeld daarbij hoeveel en wat er in de verpakking zit. 

6.    Is er sprake van een alternatief ophaaladres dan kun je dit hier vermelden.

7.    Voeg (een) foto(‘s) toe (uploaden) van de verpakkingen, zodat STORL dit kan beoordelen.

8.    Bevestig jouw opgave.

Na bevestigen kun je je opgave nog wijzigen tot deze definitief is gemaakt door STORL. STORL beoordeelt jouw opgave en mocht deze niet juist zijn dan krijg je bericht. 

Aanmelden