STORL-regeling gaat nieuwe fase in

Afgelopen jaar is de STORL-regeling in een nieuwe stijl van start gegaan. Zo konden lege, gespoelde plastic cans van gewasverzorgingsproducten kosteloos worden ingeleverd. Ruim 1.500 telers/loonwerkers maakte gebruik van deze regeling. In 2024 gaat de STORL-regeling een volgende fase in: ook de resten van gewasbeschermingsmiddelen worden ingenomen. De nieuwe STORL-regeling heeft dezelfde naam, maar de betekenis van de afkorting is veranderd. Die luidt nu: Stichting Opruiming Restanten en Lege verpakkingen in de Landbouw.

Campagne in het kort

STORL biedt aan telers en loonwerkers de mogelijkheid om resten gewasbeschermingsmiddelen tot maximaal 50 kg kosteloos te laten inzamelen tijdens de STORL-inzamelcampagne 2024. Bij grotere hoeveelheden dan 50 kg/l resten gewasbeschermingsmiddelen wordt de aanmelding doorgegeven aan de inzamelaars en worden de kosten aan de teler/loonwerker doorberekend door de inzamelaar.

Goed om te weten

De STORL-inzamelcampagne betreft alleen gewasbeschermingsmiddelen en geen ander gevaarlijk afval. Gewasbeschermingsmiddelen zijn controleerbaar via de CTGB met het toelatingsnummer of raadpleeg de leverancier van de gewasbeschermingsmiddelen. 

Aanmelden vanaf 1 februari

Vanaf 1 februari tot eind maart kun je je aanmelden voor de inzameling via de website van STORL. Na eind maart wordt de inzameling in samenwerking met de inzamelaars ingepland. De inzameling zal plaatsvinden vanaf 1 april tot 31 december 2024.