Welke rondgang wil jij zeker niet missen?

De Open Dag is de perfecte kans om kennis op te doen over een bepaald gewas. Volg een rondgang die jij interessant vindt en krijg antwoord op jouw vragen. In totaal zijn er 10 verschillende rondgangen. De gangbare gewassen als aardappelen, graan, pootgoed, uien, suikerbieten en graszaad worden belicht. Verder ligt er een Ruwvoerdemo en een themaplein ‘Bodem’. En er is ook mogelijkheid om de twee projecten ‘Biobased’ en ‘Strokenteelt’ te bezoeken. Op woensdag 22 juni 2022 vindt de Open Dag CZAV/Rusthoeve plaats. Je bent van harte welkom op tussen 9.00 en 19.00 uur in Colijnsplaat. Kom jij ook?

Overzicht rondgangen

  1. Aardappelen
    De teler wordt steeds uitgedaagd om nieuwe strategieën toe te passen in de aardappelteelt. We laten alle mogelijkheden zien tijdens de Open Dag.
     
  2. Pootgoed
    Loofdoding speelt een belangrijke rol in de pootaardappelteelt. Samen met telers gaan we op zoek naar nieuwe gereedschappen die iets kunnen betekenen in de loofdoding.
  1. Graan
    CZAV werkt nauw samen met de graanindustrie in de beoordeling en keuze van kwaliteitsrassen. Ook onderzoek naar fungiciden en plantversterkers blijft een belangrijke rol spelen.
  1. Uien
    Tijdens de Open Dag geven we onze ervaring mee op het gebied van geïntegreerde tripsbeheersing in uien. Een voorbeeld hiervan is het stimuleren van natuurlijke vijanden.
  1. Suikerbieten
    Voor suikerbieten is het van belang om gewas goed te controleren en een goede insectenbeheersing uit te voeren met het behoud van natuurlijke vijanden.
  1. Graszaad
    Tijdens deze rondgang gaan we dieper in op de preventieve maatregelen in graszaad: tarweopslagbestrijding, duistbestrijding en beheersing van roest.
  1. Bodemplein
    Op het bodemplein laten we vooral ontwikkelingen zien en kijken we welke mogelijkheden goed zijn voor de toekomst. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan bodemverbetering en -vruchtbaarheid.
  1. Biobased
    In de Biobased Innovation Garden worden al meerdere jaren gewassen getest die toegepast kunnen worden in de biobased economy, als grondstof van producten zoals bouwmaterialen, papier, karton, rubber, kleren en kleurstoffen.
  1. Strokenteelt
    Toekomstbestendige landbouw; van breed naar smal. Strokenteelt is een compleet nieuw teeltsysteem, waar veel positieve effecten aan worden toegeschreven, zoals een verhoogde biodiversiteit en minder ziektedruk.
  1. Ruwvoerplein
    Een duurzame eiwitvoorziening is één van de grote uitdagingen voor gezonde voeding in de toekomst. We geven meer inzicht in teelt- en afzetpotentie van kansrijke eiwitrijke gewassen als veldbonen, soja, etc.

Meer weten? Bekijk de Open Dag pagina.