Open Dag CZAV/Rusthoeve

22 juni 2022

Op woensdag 22 juni 2022 vindt de Open Dag CZAV/Rusthoeve plaats. Je bent van harte welkom op tussen 9.00 en 19.00 uur in ColijnsplaatDe Open Dag CZAV/Rusthoeve is hét netwerkevent voor Zuidwest-Nederland in de plantaardige sector. Ruim 2.500 bezoekers nemen deel aan workshops, interessante rondleidingen, gezelligheid en hapjes en drankjes. Zet deze datum alvast je agenda en houd deze pagina in de gaten voor verdere details!

Thema: Innoveren & renderen

Dit jaar is het thema 'Innoveren & renderen'. Een breed en actueel thema binnen de landbouwsector, waar alle telers nu mee te maken hebben. CZAV denkt actief mee op landelijk niveau om deze uitwerking zo haalbaar en praktisch mogelijk te maken. Door proeven aan te leggen en alternatieven te bekijken, blijven we meezoeken naar antwoorden", aldus CZAV. "Met de telers delen we onze concrete ervaring en voorzien we in deskundig advies. CZAV en Rusthoeve vullen elkaar daarbij uitstekend aan. We hebben samen een enorme schat aan kennis én een proefboerderij waar we vele mogelijkheden kunnen uitproberen. We laten we niet alleen de resultaten zien, maar ook onze aanpak voor innoverend en renderend telen.

Welke rondgang wil jij zeker niet missen?

De Open Dag is de perfecte kans om kennis op te doen over een bepaald gewas. Volg een rondgang die jij interessant vindt en krijg antwoord op jouw vragen. In totaal zijn er 8 verschillende rondgangen: aardappelen, graan, pootgoed, uien, suikerbieten en graszaad. Verder ligt er een Ruwvoerdemo en een themaplein ‘Bodem’. De rondleidingen vinden doorlopend plaats, behalve voor pootgoed en graszaad (op vastgestelde tijden). 

Rondgangen

Aardappelen

De teler wordt steeds uitgedaagd om nieuwe strategieën toe te passen in de aardappelteelt. We laten alle mogelijkheden zien tijdens de Open Dag.

Doorlopende rondleiding

Pootgoed

Loofdoding speelt een belangrijke rol in de pootaardappelteelt. Samen met telers gaan we op zoek naar nieuwe gereedschappen die iets kunnen betekenen in de loofdoding.

Vastgestelde tijden (binnenkort bekend)

Graan

CZAV werkt nauw samen met de graanindustrie in de beoordeling en keuze van kwaliteitsrassen. Ook onderzoek naar fungiciden en plantversterkers blijft een belangrijke rol spelen.

Doorlopende rondleiding

Uien

Tijdens de Open Dag geven we telers onze ervaring mee op het gebied van geïntegreerde tripsbeheersing in uien. Een voorbeeld hiervan is het stimuleren van natuurlijke vijanden.

Doorlopende rondleiding

Suikerbieten

Voor suikerbieten is het van belang om gewas goed te controleren en een goede insectenbeheersing uit te voeren met het behoud van natuurlijke vijanden.

Doorlopende rondleiding

Graszaad

Tijdens deze rondgang gaan we dieper in op de vermeerdering van graszaad: raszuiverheid, beheersing van roest en mechanische onkruidbeheersing.

Vastgestelde tijden (binnenkort bekend)

Bodemplein

Op het bodemplein laten we vooral ontwikkelingen zien en kijken we welke mogelijkheden goed zijn voor de toekomst. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan bodemverbetering en -vruchtbaarheid.

Gehele open dag te bezoeken

Ruwvoerplein

Een duurzame eiwitvoorziening is één van de grote uitdagingen voor gezonde voeding in de toekomst. We geven meer inzicht in teelt- en afzetpotentie van kansrijke eiwitrijke gewassen als veldbonen, soja, etc.

Gehele open dag te bezoeken