Virtuele Open Dag op 17 juni

Normaliter vindt op de derde woensdag van juni, de Open Dag van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve, plaats. Door de huidige ontwikkelingen in verband met het coronavirus kan de Open Dag CZAV/Rusthoeve in 2020 niet in de bekende vorm doorgaan. We gaan aan de slag om alle informatie, kennis en innovatie die we anders ook op de Open Dag delen, op een andere manier te laten zien aan jullie in de vorm van een virtuele gewastour. Deze zal op 17 juni 2020 gepresenteerd worden op de Open Dag pagina.

Resultaten tonen

Inzaai van proefvelden is op dit moment reeds gedaan, en nog volop aan de gang, ook al zijn de zaaiomstandigheden net als overal in het land droog en lastig. Los van de Open Dag, zijn deze proefvelden erg belangrijk voor alle gegevens en resultaten die ze opleveren, en vindt dat gelukkig zijn doorgang.

Geïntegreerd telen

In de aanloop naar deze "tour" zullen wij video's en vlogs delen over de ontwikkelingen op proefvelden en demovelden. Het thema ICM in de praktijk zal naar voren komen in deze filmpjes. ICM staat voor Integrated Crop Management en is het bewuster inzetten van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in het teeltsysteem. Daarnaast kijken we naar innovatieve teelttechnieken en – methodes, als mechanische onkruidbeheersing. Zo kunnen we de Open Dag met moderne, digitale technieken toch ervaren op 17 juni.