Hoe kies ik het juiste grasmengsel?

Ieder grasmengsel heeft zo zijn eigen doel, daarom is het goed om te kijken naar hoe het perceel gebruikt wordt. Gaat het om weiden, maaien en weiden of alleen maaien? Daar horen weer andere opbrengstpotenties en persistentie bij.

Belangrijke eigenschappen

De Extra Weidemengsels zijn samengesteld met de beste rassen van de Rassenlijst. Naast de opbrengst bij beweiden en maaien zijn de landbouwkundige eigenschappen als kroonroest-resistentie, standvastigheid en winterhardheid van groot belang voor een optimale ruwvoerproductie.

Nieuwe rassen

In de vernieuwde folder vind j een uitgebreid overzicht van het assortiment Extra graszaadmengsels met de nieuwste samenstellingen. De beste rassen worden gezamenlijk geselecteerd door de partners van CropSolutions. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe tetraploïde ras Melforce wat een uitmuntend cijfer behaald van 107 voor opbrengst en een hoge kroonroestresistentie van 9.

Het keuzeschema in de folder helpen je het optimale grasmengsel te selecteren voor het juiste doel.

Meer informatie?

Bezoek hier naar onze graszaadpagina voor informatie. Persoonlijk advies? Onze adviseurs kunnen je meer vertellen over de diverse grasmengsels.

Bestellen?

Bestellen kan via de bestelmodule op Mijn CZAV en in de app of stuur een e-mail naar bestellen@czav.nl .