Achter de schermen bij de Open Dag(en) CZAV/Rusthoeve

Net als voorgaande jaren zijn de voorbereidingen voor de gezamenlijke Open Dag(en) van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve in volle gang. De demo- en proefvelden zijn ingezaaid en inmiddels staan de gewassen in de groei. Vorige editie konden telers alleen ‘digitaal’ een bezoek brengen aan de proefvelden. Nu maken we ons klaar voor een hybride vorm. Dat wil zeggen dat bezoekers zowel fysiek als digitaal kunnen deelnemen.

Toekomstgericht Telen

Deze editie staat in het teken van ‘Toekomstgericht Telen’. Tijdens de Open Dag(en) laten de nieuwste ontwikkelingen zien voor een toekomstbestendige teelt. Op een efficiënte manier omgaan met bodem, plant, vee en het bedrijf horen daarbij. We hebben samen al grote stappen gezet, zeker in het terugdringen van emissies. Er zijn allerlei technieken en producten die bijdragen aan een weerbaarder teeltsysteem. Zo hebben we de afgelopen jaren al veel onderzoek gedaan naar de inzet van plantversterkers en bodemverbeteraars. Maar ook mechanische onkruidbeheersing kan bijdragen en met deze techniek wordt veel ervaring opgedaan. Dat is allemaal terug te zien tijdens Open Dag(en) en in de Virtuele Gewastour.

Open Dag(en)

Telers kunnen de Open Dag CZAV/Rusthoeve op twee dagen bezoeken: 7 of 8 juli. Om aan de geldende coronamaatregelen te voldoen, worden telers in kleine groepjes rondgeleid langs de proefvelden. Momenteel zijn we druk bezig om alle opstapplaatsen in te tekenen op de plattegrond. Zo kunnen we op een veilige en verantwoorde manier bezoekers de resultaten laten zien van de proefvelden. Ook is het mogelijk om tijdens de Open Dag(en) de licentie te verlengen. Door aan te melden voor twee fysieke rondgangen, wordt al verlengd. Rondgang volgen? Meld je hier aan.

Virtuele Gewastour

Ook de eerste draaidag van de Virtuele Gewastour in Colijnsplaat zit erop. Onze adviseurs nemen laten in video’s de resultaten van een proefveld zien. De Virtuele Gewastour is de ideale plek om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technieken. We nemen je onder andere mee in granen, uien, aardappelen, suikerbieten en pootgoed. Kun je geen fysieke rondgang volgen of breng je liever vanaf thuis een bezoek? Bekijk dan vanaf 7 juli onze Virtuele Gewastour.

Op 7 en 8 juli organiseren wij diverse webinars. Met onze partners Proefboerderij Rusthoeve, Rabobank, ZLTO en ZAJK laten we een aantal thema’s de revue passeren. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen.

Meer informatie? Ga naar www.czav.nl/opendag of www.proefboerderij-rusthoeve.nl/