Voorbereiding Open Dag in volle gang op Rusthoeve

Net als op veel andere akkers in Nederland zijn bij Proefboerderij Rusthoeve deze week de eerste bewegingen op het land waargenomen. De voorbereidingen voor de Open Dag op 21 juni a.s. zijn voortvarend van start gegaan. Eelco Boot (hoofd bedrijfsvoering) legt uit wat er afgelopen dagen gebeurd is: “Vorige week was het nog te nat op het land, maar nu is het begaanbaar. We zijn nu alle bemestingsproeven in de tarwe aan het bemesten met de basisbemesting. Ook wordt de rassendemo van zomertarwe- en gerst nu ingezaaid.”

Op de proefboerderij staat een groot deel van de demo’s in het teken van de Open Dag, die dit jaar als thema "Klimaat en Verandering" heeft. Boot en zijn collega’s zijn ook daarmee flink in de weer. “We bekijken nu al hoe we de routes moeten aanleggen, want zo langzamerhand stromen de aanvragen voor de proefvelden en de infostand binnen. Ook hebben we de standhouderbrochure in de afgelopen tijd opgemaakt en opgestuurd naar alle bedrijven die de vorige keer ook hebben meegewerkt aan de open dag. Het is nu halverwege maart en we zitten al voor meer als de helft vol, dus dat loopt best goed.”

Ook de proefvelden zelf krijgen langzaam maar zeker vorm. Richting de Open Dag aan de Noordlangeweg 42 te Colijnsplaat worden dit jaar vier hoofdroutes uitgestippeld: eentje voor de bieten, een tarweroute, een aardappelroute en een uienroute.

Lees hier meer over de voorbereidingen voor de Open Dag in Akkerbouw Actueel