Verdiepen in precisielandbouw

Kunt u precisielandbouw nog wegdenken? Nee, bijna niet meer en het wordt een steeds belangrijker onderdeel van de moderne landbouw. CZAV investeert volop in kennis op dit gebied. Ook u kunt zich er verder in verdiepen. Ga aan de slag met ons uitgebreide precisielandbouw dienstenpakket waarin u onder andere bodemscans en data van satellieten en drones vindt.

 

Met data meer leren over uw bodem en gewas

CZAV is recentelijk een samenwerkingsverband aangegaan met Bioscope en Dronewerkers. CZAV en Bioscope, gespecialiseerd in verzamelen van satellietbeelden voor de landbouw, bieden u 8 verschillende (taak)kaarten, waarmee u uw inzicht vergroot in bijvoorbeeld biomassa, stikstofgift en loofdoding. Om een beeld te kunnen garanderen wordt gebruik gemaakt van satellieten als het kan en drones als het moet.
Het platform Dronewerkers richt zich voornamelijk op het verkrijgen van beelden doormiddel van drones. Ze werken met een grote doorloopsnelheid en stellen binnen 2 uur na de vlucht al data beschikbaar. Ook is het mogelijk om bij hen pakketten te kiezen die specifiek ontwikkeld zijn voor aardappelteelten.

Bodem in beeld met een bodemscan
Wilt u meer inzicht in uw bodemstructuur? Dan is een bodemscan zeer geschikt. Daarnaast kunt u met de verzamelde data uit de bodemscan een representatieve locatie uitkiezen voor bijvoorbeeld bemonstering, proefrooien of voor een gewasmeting.

Wilt u zich aanmelden voor of meer weten over deze diensten? Kijk dan op onze specifieke Precisielandbouw pagina of leg uw vraag voor aan uw CZAV-teeltadviseur.