Uienzaad en Rassenadvies 2017

Kijkt u ook al weer vooruit naar het nieuwe teeltseizoen? Wellicht gaat u (weer) uien telen. Er is een scala aan uienrassen, met ieder zijn eigen eigenschappen. CZAV kan u adviseren bij het maken van de juiste keuze hierin. 

Door het late voorjaar met veel kou was er sprake van een gespreid zaaiseizoen. Plaatselijk was er ook sprake van schade door hagel en regen. Later in het seizoen speelde de droogte de oogst parten. Door de weersomstandigheden waren er grote verschillen in opbrengst en kwaliteit. 
De druk van koprot lijkt dit seizoen ook mee te vallen, wat niet wegneemt dat aandacht houden voor een goede bewaring noodzakelijk blijft. 
Uw CZAV-adviseur bekijkt samen met u uw afzetdoel en geeft een advies over rassenkeuze, bemesting en gewasbescherming. Vanzelfsprekend sluit dit advies aan bij de bodemeigenschappen van uw perceel en uw afzetstrategie.   
Voor een maximaal financieel rendement staat u voor de afweging een uienras te kiezen dat voldoet aan de juiste mix van productiviteit, gezondheid en kwaliteitseisen en tevens past bij de grondsoort.   
CZAV beschikt over gegevens van proefvelden en heeft praktijkkennis over de ontwikkeling van verschillende rassen in uw teeltgebied. Deze adviezen, proefresultaten en kennis hebben wij voor u samengevat in de folder “Uienrassenadvies 2017”. Uw teeltadviseur licht deze graag aan u toe. 
CZAV kan alle door u gewenste uienrassen leveren. Uw bestelling kunt u plaatsen via onze website of via uw vertegenwoordiger.