Resultaten CHIC-project worden gedeeld

Op vrijdag 25 november worden de resultaten van het CHIC-project gepresenteerd tijdens het CHIC-Event in Wageningen. Dit is de eerste keer dat de bevindingen met het brede publiek worden gedeeld. Alle cichoreitelers en belangstellenden zijn welkom om aan deze middag deel te nemen. Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door Sensus, Telersvereniging Inulinecichorei en Universiteit Wageningen.

CHIC-project

CHIC is een onderzoeks- en innovatieproject dat wordt ondersteund door het EU-financieringsprogramma Horizon 2020. Het project van 7,3 miljoen euro ondersteunt het opzetten van een verantwoord innovatietraject voor de ontwikkeling en toepassing van nieuwe veredelingstechnieken (NPBT’s) voor cichorei als een multifunctioneel gewas voor de productie van hoogwaardige consumentenproducten, in overeenstemming met de maatschappelijke behoeften en zorgen. Het consortium bestaat uit MKB’s, een industriële partner, non-profit organisaties en onderzoeksinstituten uit 11 Europese landen en één uit Nieuw-Zeeland.

Toekomstbestendige teelt

Het CHIC-project moet bewustzijn creëren en discussie over NPBT’s (Nieuwe Plant Veredeling Technieken), zoals CRISPR, vergemakkelijken zodat alle belanghebbenden, inclusief de consument, met kennis van zaken beslissingen kunnen nemen. Tijdens deze middag worden zeer interessante resultaten gedeeld die de cichoreiteelt kunnen helpen toekomstbestendiger te maken.

Meer weten over CHIC-Event? Klik hier.