Nedertarwe-telers bijgepraat over het project van CZAV en Koopmans

Vorige week vond een bijeenkomst plaats van Nedertarwe-telers, waarin elkaars kennis en ervaringen werden gedeeld. Daarnaast keek men vooruit naar de toekomst van duurzaam geteeld Nederlands graan. Door samen te werken met alle schakels in de keten kunnen we Nederlandse tarwe steeds verder verduurzamen. Belangrijke thema’s zoals vernieuwde duurzaamheidsrichtlijnen voor de teelt, certificering van de Nedertarwe boeren en biodiversiteit stonden op het programma.

Grote interesse

Sinds het concept Nedertarwe twee jaar geleden gestart is, zien we een hele grote interesse bij bakkers en ook voedingsbedrijven en supermarkten voor dit concept. Daarom is de groep telers en het volume tarwe wat als Nedertarwe geteeld wordt heel snel gegroeid. Tijdens de bijeenkomst werd verder ingegaan op het concept, de kwaliteit van Nederlandse tarwe, de richtlijnen en de invloed op biodiversiteit.

Waardevolle sprekers

Bauke Wierda van Royal Koopmans gaf een presentatie over het ontstaan van Nedertarwe. Emiel Noordermeer, verkoopleider akkerbouw bij CZAV, presenteerde een duidelijk stuk over de kaders waarbinnen Nedertarwe geteeld dienen te worden. Vervolgens gaf Anthonie Stip van Natuurmonumenten aan wat de kracht is van biodiversiteit en hoe boeren hier meer invulling aan kunnen geven. 

Naast onze CZAV-collega's zetten ook de partners van Koopmans en Natuurmonumenten zich in om duurzaamheid verder in beweging te krijgen voor smaakvol, gezond en duurzaam eten.

Meer weten over Nedertarwe? Klik hier.

Nedertarwe-telers bijgepraat over het project van CZAV en Koopmans