Komt uw gewas slecht op of blijft de groei achter?

Als een gewas slecht opkomt of achterblijft, kan dat tal van oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een structuurprobleem van de grond, een te natte of juist te droge bodem, uitgangsmateriaal dat tegenvalt of nematoden. Maar ook een gebrek of overschot aan nutriënten in de bodem of in het gewas kan een probleem opleveren.

Eurofins Agro introduceert een nieuw product genaamd de BijmestMonitor. Met de BijmestMonitor meet u de beschikbare nutriënten in de bodem én de opname in het gewas. Op basis van deze combinatie krijgt u een bijmestadvies, dat leidt tot meer grip op uw opbrengst en kwaliteit.

De BijmestMonitor onderzoekt zowel grond als gewas en de monitor is beschikbaar voor meer dan 200 gewassoorten. Alle essentiële nutriënten waaronder stikstof (nitraat en ammonium), kalium, magnesium, borium en mangaan worden in de bodem en in het gewas gemeten (ook de pH in de bodem wordt weergegeven). U krijgt een bijmestadvies voor zowel hoofd- als sporenelementen. Dit advies houdt ook rekening met nalevering bodem. Na ontvangst in het laboratorium heeft u in 2 dagen tijd uw uitslag in huis. Zo weet u precies of én hoeveel u moet bijmesten.

Interesse? https://www.bijmestmonitor.nl/

Natuurlijk helpt uw buitendienstmedewerker met het detecteren van visuele problemen en het adviseren van juiste producten. Deze combinatie levert u het beste resultaat.

Heeft u volgens de BijmestMonitor een stikstof of kalium tekort? Dan kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld het CropSolutions product Foliplus Amino-NK. Dit past uitstekend in de teelt van bijvoorbeeld uien. Bij het optreden van stress kan de plant minder goed elementen opnemen. De aminozuren in Amino-NK zorgen voor een hogere plantweerbaarheid. De stikstof zorgt dat het bladapparaat doorontwikkeld en kalium zorgt voor een goede vochtopname. Naast stikstof en kalium bevat Foliplus Amino-NK ook o.a. magnesium, mangaan, zink en borium.