Het stageverhaal van Willem

Naam: Willem van Dijk
Woonplaats: ‘s-Gravenpolder
Opleiding: Tuinbouw en akkerbouw
Studiejaar: 4e jaar

Hoe kijk je terug op je stageperiode?
“Ik heb een leuke tijd gehad bij CZAV, veel geleerd en veel mensen leren kennen. De begeleiding was heel goed. De stage werd serieus genomen en er was ook veel ruimte voor flexibiliteit. Op mijn opdrachten kreeg ik goede en bruikbare feedback. Naast het maken van opdrachten, was er ook tijd om meelopen met de adviseurs.”

Wat is je het meest bijgebleven van je stage?
“De gesprekken met de stagebegeleiders, adviseurs en klanten. Daar heb ik ontzetten veel van geleerd. Door deze gesprekken heb ik goed inzicht gekregen in de praktijk wat betreft het adviseren in de akkerbouw. De sfeer bij CZAV is erg goed en de adviseurs zijn altijd bereid om te helpen en vragen te beantwoorden.”

Tot welke bevindingen ben je gekomen?
“Uit mijn onderzoek naar roofinsecten blijkt dat pyrethroïden inzetten weinig meerwaarde biedt als er genoeg roofinsecten aanwezig zijn. Echter werd ook duidelijk dat niet alle selectieve middelen even veilig zijn. Fabrikanten bieden selectieve middelen aan als ‘veilig voor bijen en roofinsecten’, maar dat geldt vaak niet voor alle soorten roofinsecten.”

Hoe zou je CZAV omschrijven?
“CZAV is een bedrijf met een goede structuur en kundig personeel. Er wordt een eerlijk verhaal verteld aan klanten. Door de vele kennis is het bedrijf erg geschikt voor stagiair(e)s. Ik wist niet dat er zoveel komt kijken bij het adviseren over, leveren aan- en afnemen van goederen in de agrarische sector.

Ook stage lopen bij CZAV? Stuur nu je stageverzoek in of vraag naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil stage lopen!

Het stageverhaal van Willem