Het stageverhaal van Jacco

Naam: Jacco de Jong
Woonplaats: Scherpenisse
Opleiding: Tuinbouw en akkerbouw
Studiejaar: 4e jaar

Hoe kijk je terug op je stageperiode?
“Als ik terugkijk heb ik tijdens mijn stage bij CZAV een leuke tijd gehad en ben weer een ervaring rijker. Ik heb veel geleerd van de mensen waarmee ik in contact ben gekomen, zowel binnen als buiten CZAV.”

Wat is je het meest bijgebleven van je stage?
“Tijdens mijn stage bij CZAV heb ik veel mensen leren kennen en mijn horizon weer een stuk breder gemaakt. Ik werd betrokken bij bijeenkomsten en mocht allerlei vergaderingen bijwonen. Ook was er ruimte om mee te lopen met adviseurs en de boer op te gaan.”

Tot welke bevindingen ben je gekomen?
“Uit mijn onderzoek naar ICM in de tulpenteelt kwam naar voren dat in de toekomst het inzetten van robots een belangrijke rol gaat spelen. Ook is er al veel bekend over biologische middelen en wordt hier nog steeds op verschillende vlakken volop onderzoek en bevindingen naar gedaan.”

Hoe zou je CZAV omschrijven?
CZAV is niet alleen een bedrijf dat zaaizaad, kunstmest en gewasbescherming levert en producten afneemt. CZAV zet zich ook in om de agrarische sector vooruit te helpen en stappen te zetten, zodat we in de toekomst nog steeds gezonde gewassen kunnen telen. Met een breed netwerk binnen en buiten CZAV wordt er kennis opgedaan en gedeeld, waar ook stagiair(e)s veel van kunnen leren.”

Ook stage lopen bij CZAV? Stuur nu je stageverzoek in of vraag naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil stage lopen!

Het stageverhaal van Jacco