Gewasbeschermingsmonitor al ingevuld?

Met de gewasbeschermingsmonitor kunnen telers bijhouden welke fysische, biologische en mechanische maatregelen zij nemen. Daarnaast leggen zij hierin het vruchtwisselingsplan, rassenkeuze, uitgangsmateriaal, inspanningen voor het signaleren van toenemende ziektedruk, emissiebeperkende maatregelen en de keuze van de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen vast.

Bijwerken na teeltseizoen

Gedurende het jaar is het belangrijk om als teler deze punten van geïntegreerde gewasbescherming te monitoren. Dat gebeurt door het invullen van de gewasbeschermingsmonitor. Binnen twee maanden na het teeltseizoen moet deze monitor zijn bijgewerkt. Ook dienen deze gegevens te worden opgenomen in de administratie.

In de administratie

De gewasbeschermingsmonitor nog niet ingevuld? Zorg dat onderstaand formulier ingevuld in jouw administratie aanwezig is. Naast de gewasbeschermingsmonitor dient ook de registratie van gewasbescherming op orde te zijn. Beide moeten vijf jaar bewaard worden. Bij controle door de NVWA kan er gevraagd worden naar registratie of monitor van eerdere jaren. Onze adviseurs geven je graag meer informatie over de gewasbeschermingsmonitor.

Invullen