Ga jij voor plaatsspecifiek bemesten?

Het moment van precisiebemesting is weer aangebroken. Het zorgvuldig toedienen van voedingsstoffen is de sleutel tot een gezonde bodem en een optimale oogstopbrengst. De INTERRA®Scan biedt telers de mogelijkheid om op maat gemaakte taakkaarten te creëren voor variabele bemesting. Met deze geavanceerde scanner kun je in hoge resolutie tot 27 informatielagen van de bodem analyseren.

Optimale analyse

De bodemanalyse omvat de essentiële voedingsstoffen zoals pH, bodemtextuur, organische stof, koolstof en de capaciteit van de bodem om voedingsstoffen vast te houden. Daarnaast meet de scanner ook de planthoogte en beschikbaarheid van water, waardoor telers toegang hebben tot meer dan 800 referentiepunten per hectare.

Variabele bemesting

Variabele bemesting betekent slim doseren van kunstmest voor een optimale nutriëntenbalans. De INTERRA®Scan genereert gedetailleerde bodemkaarten, waardoor taakkaarten kunnen worden opgesteld voor het nauwkeurig toedienen van kunstmest op de juiste plekken. Dit nauwkeurige beheer van nutriënten draagt bij aan de gezondheid van gewassen en maximaliseert de opbrengst.=

Plaatsspecifiek toepassen

Voor gewassen zoals uien, aardappelen en suikerbieten, die sterk reageren op verschillende kali-niveaus, is het nauwkeurig toedienen van kali op specifieke plekken essentieel. De INTERRA®Scan maakt het mogelijk om nauwkeurige bodemkaarten te genereren die de kali-niveaus in beeld brengen. Op basis hiervan kunnen taakkaarten worden gemaakt voor variabele dosering van kali, wat resulteert in een gezonder gewas en een uniforme groei.

Voordelen

Voordelen van de bodemscan zijn onder andere snelle planning en uitvoering in het veld, korte doorlooptijd voor beschikbaarheid van gegevens, eenvoudige aanpassing van taakkaarten, prijstechnisch interessant en hoger teeltrendement door plaatsspecifieke toepassingen.

Wil je meer informatie over deze bodemscan? Vraag ernaar bij jouw CZAV-adviseur.