Fysium heeft een grote meerwaarde voor de peren- en appelteler

De pluk staat weer voor de deur en dan is bewaring van kwalitatief goed fruit erg belangrijk. Eénmaal geoogst fruit moet goed bewaard worden. Zeker als deze nog een lange periode bewaard gaan worden. De kwaliteit van het fruit en de strategie van bewaring zijn belangrijk. Daar kan fysium een steentje aan bijdragen.

 

Een ruimtebehandeling met Fysium zorgt voor een betere bewaarbaarheid en verlengt het uitstalleven. Afgelopen jaren is fysium gegroeid tot een betrouwbare en goede behandeling van 1-MCP. Vorig jaar zijn we ook gestart met de behandeling op peer en we kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen met goede resultaten.

 

Let wel op dat u voor de meeste appelrassen (behalve Elstar en Junami) binnen een week moet behandelen voor een goed resultaat. Bij Elstar wordt ook bij openen van de koelcel vaak nog toegepast voor een beter uitstalleven. Bij peer is het van belang welke dosering gebruikt moet worden. Hiervoor wordt er een monster genomen en op het laboratorium getest op verschillende parameters. Deze parameters bepalen daarna welke dosering 1-MCP toegepast moet worden. Daar komt bij dat een voordeel is van de fysium behandeling dat die buitenlangs gedaan kan worden. Dit zorgt ervoor dat de cel niet geopend hoeft te worden.

 

Heeft u nog vragen of twijfelt u over of u moet behandelen, neem dan gerust contact met ons op

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor het gebruik éérst het etiket en de productinformatie.