Een goede kuil begint bij een goede bewaring

Een nieuw ruwvoerseizoen is van start. Ruwvoer wordt ingezet als voermiddel met een hoog percentage aan vezels. Daarom is het belangrijk om in te zetten op een optimale benutting daarvan. Zo speelt kwaliteit een belangrijke rol bij het inkuilen als voedermiddel. Een goede kuil is essentieel om uiteindelijk tot een hogere melkgift te komen.

Nieuwe generatie kuilmiddelen

Inkuilmiddelen worden vaak gebruikt onder natte weersomstandigheden. De nieuwe generatie inkuilmiddelen met broeiremmers op basis van kaliumsorbaat en azijnzuur producerende bacteriën zijn ook toepasbaar voor droge graskuilen. Kaliumsorbaat en azijnzuur voorkomen de vorming van gisten en schimmels, daardoor is er minder broei bij het uitkuilen.  

Besparen op voerkosten

Goed ruwvoer is kostbaar. Hoe hoger de kwaliteit ruwvoer van eigen land, hoe meer je bespaart op je voerkosten. Ecosyl zorgt voor een snelle pH-daling en remming van ongewenste organismen in de kuil. Dit voorkomt voederwaardeverlies en verbetert de smakelijkheid van ruwvoer. Bij het inkuilen nat of vochtig gras is de normale Ecosyl 50 prima geschikt.

Broeiremming

Ook Ecocool wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt. Dit is ook toepasbaar op lage-dosering-apparatuur die bij veel hakselaars aanwezig is. Ecocool bevat naast melkzuur ook azijnzuurbacteriën die broei- en schimmelvorming bij het uitkuilen voorkomen.

Vragen over inkuilmiddelen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. We geven graag meer advies!