CZAV wint samen met Royal Koopmans innovatieprijs met Nedertarwe

Altijd leuk als de inzet van onze boeren, de collega's en partners gewaardeerd wordt. Vandaag werd aan Koopmans de Innovatiestoel uitgereikt voor Nedertarwe. Dankzij de meeste stemmen op het innovatieplatform "kopbovenhetgraanveld" en de beoordeling van een onafhankelijke jury, zijn Koopmans en CZAV bekroond met de Innovatiestoel 2023. Dank voor jullie stemmen!

Nedertarwe is volgens de jury de winnaar omdat het een erg solide initiatief is dat al is gericht op schaalvergroting. Hierbij kunnen individuele boeren kiezen en investeren in duurzaamheidsmaatregelen die het beste bij hun passen. En het stelt bakkers in staat om een onderscheidend product te leveren dat inspeelt op een behoefte van consumenten aan meer lokale producten.

“Dit voelt fantastisch, wij zijn ervan overtuigd dat verduurzamen nodig en mogelijk is, samen met de Nedertarwe boeren, CZAV en bakkers. Dat anderen dat zien en waarderen is de bevestiging dat we op de goede weg zitten.” aldus Bauke Wierda, Sourcing Manager Royal Koopmans.

Nedertarwe is een product waarbij CZAV al meer dan 2 jaar samen met Royal Koopmans werkt aan duurzaam graan voor het lekkerste en meest verantwoorde brood. De tarwe wordt door onze gecertificeerde en vooruitstrevende boeren met veel aandacht volgens strikte richtlijnen duurzaam geteeld. Zo dragen we bij aan de verduurzaming van alle schakels van de graanketen.