CZAV en Casibeans slaan de handen ineen voor een actieve rol in de eiwittransitie

CZAV en Casibeans hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van een aandelenpakket van Casibeans. Hiermee verwerft CZAV een meerderheidsbelang in Casibeans. Al meerdere jaren werken beide bedrijven met elkaar samen. Nu gaan ze een strategisch partnerschap aan om de kansen in de plantaardige eiwitten verder te ontwikkelen en benutten voor CZAV-leden en voor de voedingsindustrie.

Sterke reputatie

Casibeans is een handelsbedrijf gespecialiseerd in het aan- en verkopen van hoogwaardige peulvruchten voor de voedingsindustrie. Het familiebedrijf werd in 1935 opgericht door Camiel Albert Suy, en heeft in drie generaties een sterke reputatie en leidende positie in de peulvruchtenmarkt opgebouwd. Casibeans is gevestigd in Melsele, België en biedt fullservice oplossingen voor afnemers.

Kansen creëren

Voor CZAV is deze participatie van grote strategische waarde. “Als handelsbedrijf biedt Casibeans onze leden toegang tot de Europese en zelfs wereldwijde markt- en teeltkennis van peulvruchten. Daarnaast is dit partnerschap een logische volgende stap om verder in te spelen op de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten. De eiwittransitie is én blijft een van de strategische pijlers voor CZAV. Met dit partnerschap willen we de uitdagingen in de markt van eiwitrijke gewassen samen aangaan,” aldus Jurriaan Visser, Manager Granen, Zaden en Peulvruchten bij CZAV.

Wereldwijd en lokaal

Casibeans en CZAV onderzoeken gezamenlijk welke kansen er liggen voor de lokale teelt. Voor Casibeans sluit de participatie naadloos aan bij de strategie om ook lokaal geteelde peulvruchten aan te bieden. Bram van Looveren, Commercieel & Business Development bij Casibeans: “Wij blijven ons focussen op de internationale sourcing van hoogwaardige peulvruchten. Daarnaast willen we samen met de CZAV-leden en onze klanten in de voedingsindustrie duurzame, lokale ketens opbouwen.”

Ambities waarmaken

De huidige aandeelhouders van Casibeans, Caroline Suy en Bram van Looveren, behouden beiden een minderheidsparticipatie en de dagelijkse leiding van het bedrijf. Met CZAV wordt gewerkt aan verdere groei van het bedrijf, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de kansen voor lokale teelt. “CZAV en Casibeans hebben complementaire kennis, middelen en vaardigheden in de opbouw en vermarkting van lokale eiwitteelten voor humane consumptie en samen willen we kansen creëren,” zegt Caroline Suy, General Manager van Casibeans.

CZAV en Casibeans slaan de handen ineen voor een actieve rol in de eiwittransitie