Veehouderij Studiedag als vanouds

Woensdag 11 januari vond onze jaarlijkse Veehouderij Studiedag plaats in Dinteloord. Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten en daarom was het fijn om weer 40 enthousiaste veehouders te mogen ontvangen. We hadden een mooi programma voor hen samengesteld.

Aandacht voor het 7e Actieprogramma en stikstof

Na ontvangst met koffie en worstenbrood bij Brasserie Overstag werden de gasten bijgepraat door Dik Wentink van AR Bedrijfsontwikkeling over het 7e Actieprogramma en het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Aansluitend gaf Joost van der Bol, veehouderij specialist bij CZAV, tips over inzaai, de teelt van kruiden en stikstofbindende gewassen. Ook werd aangegeven hoe stikstofefficiëntie te verhogen, stikstof te binden uit de lucht en op te laten nemen in het gewas door middel van een toepassing met bacteriën.

Rondleiding en veevoeding

Na de lunch ging het gezelschap richting de CZAV-locatie in Dinteloord om een kijkje te nemen op onze vernieuwde toekomstbestendige vestiging. Na de rondleiding besprak collega Bert Gideonse de actualiteit rondom veevoeding, waarbij hij aandacht had voor vetzuren voor meer melkvet, nieuwe ontwikkelingen voor een optimale droogstand en welke handvaten er zijn om de CO2-voetdruk te verlagen. De geslaagde dag werd afgesloten met een hapje en drankje.  

Wil je ook een bijeenkomst bewonen? Houd dan onze agenda in de gaten of meld het bij je adviseur.