Een slimme rassenkeuze voor uienzaad

Uitzaaien van het juiste ras uien is een van de eerste stappen naar het behalen van een topopbrengst van hoge kwaliteit. Ook dit jaar zijn er opbrengstproeven uitgevoerd met verschillende uienrassen. Met de resultaten van deze proefvelden en jarenlange praktijkkennis hebben we het rassenadvies opgesteld. In de vernieuwde folder ‘CropSeeds Zaaiuien' vind je de eigenschappen en opbrengsten van zaaiuien, een kwaliteitsindex en bemestingsconcepten. 

Goed begin

CropSolutions heeft een aantal startmeststoffen ontwikkeld, gericht op een vlotte beginontwikkeling van een teelt. Ook voor fijnzadige gewassen zoals uien, is Quickstart ontwikkeld. De formulering is perfect om plaatsing rondom het zaad mogelijk te maken, zonder dat kiemvertraging optreedt. De vloeistof wordt direct bij het zaaien op het zaad gespoten voordat het wordt toegedekt met grond.

Priming

Wist je dat je kunt kiezen voor geprimed uienzaad? Priming kan een voordeel bieden tegen de uienvlieg, maar dit is niet voor alle rassen en/of bij alle kwekers beschikbaar. De vraag naar geprimed uienzaad is de laatste jaren flink uitgebreid. Daarom is vroeg bestellen belangrijk om de best mogelijke start van de teelt te waarborgen. We raden aan om geprimed zaad uiterlijk begin december te bestellen.

Insectenbeheersing

Onze CZAV-adviseurs zijn op de hoogte van alle mogelijkheden en de juiste insectenbeheersingsstrategieën die passen op jouw bedrijf. Plaats je bestelling via de bestelmodule op Mijn CZAV of in de CZAV app. Natuurlijk kun je ook terecht bij jouw adviseur om een bestelling te plaatsen.