CZAV tool geeft meer inzicht in eco-regeling

Vanaf 1 januari 2023 krijgen we te maken met de invoering van het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn. Op dit moment is nog niet alles concreet, maar we weten wel dat de nieuwe regels van invloed zijn op ons ICM-teeltconcept. Bij diverse telers hebben we inmiddels ervaring met het opstellen van het bouwplan voor 2023. Onze adviseurs hebben de regels vertaald naar een praktische invulling voor jouw bedrijf en hebben daarvoor een handige rekentool ontwikkeld. Uiteraard zijn de wensen en de mogelijkheden van de telers leidend voor welk scenario het best past op het bedrijf.

Vlinderbloemigen in trek

Vlinderbloemigen zijn voor het nieuwe GLB interessant, wat betreft het bereiken van de financiële drempelwaarde bereiken. Hier hangt fictief een hoge waarde aan in verhouding tot andere gewassen. Sinds jaar en dag is CZAV een betrouwbare partij voor de afzet van diverse vlinderbloemige gewassen. Heb je belangstelling voor de teelt van bruine bonen, veldbonen of luzerne? Informeer dan bij onze CZAV-adviseurs naar de mogelijkheden.

CZAV tool

Op de website van RVO is tool gepubliceerd die je kunt gebruiken om te kijken hoe het nieuwe GLB voor jouw bedrijf uitpakt. Helaas geeft deze tool niet altijd de juiste resultaten weer, omdat het volledige beleid nog niet bekend is. Daarnaast is ‘spelen’ met de invoer in de tool van RVO niet eenvoudig. Daarom hebben CZAV-adviseurs zelf een tool ontwikkeld, waarin op hoofdlijnen een idee gegeven kan worden welke invulling aan de eco-regeling voor jouw bedrijf interessant kan zijn. In één oogopslag is zichtbaar welke medaille behaald kan worden.  Wil jij meer inzicht krijgen in de eco-regeling? Neem dan contact op met jouw adviseur.

Meer weten?

Kijk op de website van RVO om de laatste ontwikkelingen over het GLB te volgen. Op de aanstaande bijeenkomsten Bodem & Bemesting praten we je graag verder bij over de laatste ontwikkelingen van het 7de Actieprogramma en het nieuwe GLB.