Agrarische ondernemers kunnen cursusvoucher aanvragen

Via vele bijeenkomsten en via onze adviseurs voorzien we zo goed mogelijk van advies met het oog op de toekomst. Het is goed om te weten dat er vanuit de overheid ook mogelijkheden zijn om meer kennis op te doen. Om duurzaamheid in de landbouw te stimuleren stelt de overheid subsidie beschikbaar om cursussen over duurzaamheid in de landbouw te volgen. Met behulp van de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) kan een cursusvoucher worden aangevraagd. De voucher kan tot 1 februari 2023 aangevraagd worden voor een bedrag van maximaal 800 euro.

Er is keuze uit drie verdiepingscursussen:

  1. Stikstof in de landbouw: hoe zorgt u voor minder stikstofuitstoot?
  2. Precisielandbouw: hoe kunt u preciezer werken, bijvoorbeeld bij zaaien en bemesten?
  3. Natuurinclusief ondernemen in de landbouw: hoe werkt u als landbouwer met en in de natuur?

Deze cursussen kunnen worden gevolgd aan één van onderstaande opleidingsinstellingen:

Meer inhoudelijke informatie over de cursus vind je op de websites van de opleidingsinstellingen. Op de website van RVO vind je meer informatie over de voorwaarden.

Colland Arbeidsmarkt biedt ook subsidies aan voor cursussen in de agrarische sector. Op Talentoogst vind je een overzicht van de cursussen en opleidingen waarvoor subsidie beschikbaar is. Een mooi voorbeeld is de cursus ‘Gewasbescherming in 2022’, waarmee naast vele praktische tips ook vier spuitlicentiepunten zijn te behalen.

Heb je meer vragen over deze scholingsmogelijkheden of wil je weten hoe je de opgedane kennis goed kan toepassen op jouw bedrijf? Onze adviseurs helpen je graag verder.