Zeeland moet de proteïnedelta van Nederland worden

Het is al ruim een week geleden dat de Floriade plaats vond en dat daar de ‘Protein Delta Zeeland’ werd gepresenteerd. Er is een duidelijke beweging in Nederland op gang gekomen in de keten, om de eiwittransitie te optimaliseren. Tijdens de Floriade waren veel van de partners uit Zeeland aanwezig die elkaar inspireerden met mooie verhalen over hun samenwerking.

 

CZAV doet al een tijdje mee

CZAV is in het kader Zeeland Bonenland die samenwerking al een paar jaar geleden aangegaan met bedrijven uit de keten als ME-AT en Herba Ingredients om zo bijvoorbeeld een lekkere hamburger te realiseren. Deze ligt inmiddels in diverse supermarkten. Jurriaan Visser, manager granen, zaden en peulvruchten van CZAV: “Protein Delta Zeeland sluit naast onze activiteiten voor Zeeland Bonenland ook perfect aan bij de Bean Deal. Samenwerken is de kracht van onze boeren en CZAV. We helpen hen met het ontwikkelen van rassen en gewassen en zoeken in ons netwerk naar een mogelijke partijen waar we duurzaam mee samen kunnen werken zoals ME-AT, Herba Ingredients, maar ook HAK”.

 

Symposium.

Onlangs vond een symposium plaats op het hoofdkantoor van CZAV om met verschillende vertegenwoordigers van bedrijven uit de keten, van de provincie en gerelateerde opleidingen te debatteren over verschillende stellingen die gerelateerd waren aan de eiwitstrategie. Hier is een video van gemaakt en die binnenkort online te zien zal zijn. Hierbij de trailer van dit symposium: https://youtu.be/skEJCW3Aza0