Wolfwerende noodsets beschikbaar

Steeds vaker worden wolven in ons land gesignaleerd. Ze breiden hun leefgebied verder uit om meer voedsel te vinden. Daarom is het belangrijk dat vee en landbouwdieren beschermd worden tegen de wolf. In opdracht van Provincie Zeeland beheert CZAV sinds kort een aantal wolfwerende noodsets. Deze sets worden op aangeven van de Provincie Zeeland uitgeleend aan veehouders die behoefte hebben om hun vee te beschermen wanneer er een wolf actief is.

Inhoud noodsets

De sets bestaan uit gaas met schrikdraadapparatuur en zijn eigendom van Provincie Zeeland. Dit betreft een set flexinetten waarmee tijdelijk een noodkraal voor ‘s nachts gemaakt kan worden. Zodra CZAV melding krijgt van de aanvraag via Provincie Zeeland worden de sets uitgeleverd door CZAV. Na gebruik worden de sets ook weer door CZAV opgehaald.

Aanvraag wolfwerende set

Is er een wolf actief in jouw regio en wil je bescherming? Dan kun je een verzoek doen om een noodset in bruikleen te krijgen. Stuur een e-mail naar tj.kalverboer@zeeland.nl voor meer informatie. Vermeld bij je aanvraag dat je aangesloten bent bij CZAV. De provincie vraagt een borg en deze krijg je na gebruik terug.