Welk ras wintertarwe kies jij?

De voorbereidingen voor oogst 2023 zijn alweer in volle gang. Met het nieuwe seizoen presenteren wij onze jaarlijkse folder ‘Rassenadvies Wintertarwe’. Deze folder helpt je bij het maken van de juiste keuze voor een succesvolle teelt. Uiteraard kan jouw CZAV-adviseur ondersteunen bij het kiezen voor een wintertarweras die het best bij jouw situatie past.

Resultaten proefvelden

CZAV heeft op diverse locaties binnen haar werkgebied proefvelden met wintertarwe aangelegd. Op deze velden testen we de huidige rassen op kwaliteit, ziekteresistentie en opbrengst. Daarnaast worden ook nieuwe rassen uitgezaaid om te beoordelen of ze ook voor onze teeltomstandigheden geschikt zijn. Kwaliteit en gezondheid zijn belangrijke pijlers in de selectie van rassen.

Rassenkeuze

Het juiste tarweras zaaien is de sleutel tot het realiseren van een goede opbrengst. Hierbij moet je niet alleen denken aan de opbrengsteigenschappen, maar ook aan fusariumresistentie, spreiding van vroegheid in het bouwplan en op welke grondsoort geteeld wordt. Om het beste rendement te realiseren adviseert CZAV alleen maal- en baktarwerassen uit te zaaien.

Bestellen

Bestel via de bestelmodule op Mijn CZAV en in de CZAV app of stuur een e-mail naar bestellen@czav.nl. Je CZAV-adviseur kan deskundig advies geven bij het maken van de beste keuze.