Webinar "bemesten voor een optimaal rendement" terugkijken kan hier

Dinsdagavond, 7-12, was het zover, het CZAV webinar "Bemesten voor een optimaal rendement". Er is veel te leren en te vertellen over bodem en bemesting. Het moderne telen gaat immers uit van een gezonde vruchtbare bodem waar zich gezonde dieren en gewassen op kunnen ontwikkelen. Ook de wet- en regelgeving wordt met het oog op waterkwaliteit aangepast met invloed op de inzet van teeltmaatregelen. Op de diverse beleidsnotities is vanuit de praktijk het Actieplan Plantgezondheid opgesteld door de BO Akkerbouw. Een actieplan met concrete punten om duurzaam telen uniform inhoud te geven.

Met de juiste begeleiding dmv kennis en innovatieve teeltmaatregelen brengen onze adviseurs met de telers onze ICM (Integrated Cropmanagement) aanpak in de praktijk wat uiteindelijk gezond voedsel oplevert.

Een goede voorbereiding ging hieraan weer vooraf door de collega’s uit de buitendienst en het kennisteam. Er namen 676 (!) voornamelijk telers aan deel. Dit is een ongeëvenaard aantal. Zij wisten het webinar ook zeer te waarderen, bleek uit een enquete achteraf: ze gaven het webinar en de inhoud een 8. Uit de vragen en opmerking die via de chat werden gesteld bleek de actualiteit van het programma wat door Bram, Ton, Lein, Lennart en Rinse op professionele wijze is gepresenteerd. De technische ondersteuning door Zeeland Business was prima en duidelijk ontwikkeld ten opzichte van vorig jaar.

Natuurlijk willen we programma’s als deze liever fysiek in zalen met telers aanbieden, dan is er meer discussie, interactie en een beter contact met de klanten. Desalniettemin is gegeven de omstandigheden deze vorm een goed alternatief waarop de collega’s uit de buitendienst tijdens de bezoeken aan de klanten prima op kan terugvallen. 

Klik op de volgende link als je de webinar terug wil kijken: https://youtu.be/zkqbwl47HTI