Voortgang graanoogst 2019

Statusupdate 6 augustus 2019

Statusupdate 2 augustus 2019

Vanmiddag zijn onze vestigingen om 17.00 uur dicht. Wij vragen u ons te bellen zodra u dit weekend weer op kunt starten en graan wil leveren. Neem contact op met uw desbetreffende vestiging om uw plannen en wensen kenbaar te maken. Zodra wij worden geattendeerd dat er wordt geoogst zullen onze vestigingen weer open gaan. Gelet op de wisselvalligheid van het weer en de grote regionale verschillen momenteel, vragen we uw medewerking op deze wijze.

Statusupdate 30 juli 2019

Statusupdate 29 juli 2019

Vanwege de (overvloedige) regenval is het dorsen dit weekend beëindigd. Wanneer weer opgestart kan worden zal van de plaatselijk gevallen regen, zon en wind afhankelijk zijn. Wij zijn dan ook niet standaard op alle vestigingen en tijden aanwezig. Neem om teleurstellingen te voorkomen vooraf contact op met de vestiging of bedrijfsleider en wij zijn u graag van dienst.

Statusupdate 27 juli 2019

Zaterdagmorgen is er op de meeste locaties product aangevoerd wat vrijdag was geoogst. De buitenopslagen zijn zo veel als mogelijk leeg gereden, wat op een aantal locaties nog tot later vandaag zal duren. Gezien de regen en gelet op de weersvoorspellingen zijn wij maandag weer aanwezig voor ontvangst. Telers die mogelijk nog op kunnen starten in het weekend geven aan hun kiepers of containers vol te zetten en maandag te leveren. Neem contact met ons op indien u noodzakelijker wijs toch moet lossen voor maandag a.s.

Statusupdate 26 juli 2019

De tarwe oogst is in volle gang. Mede dankzij de hoge temperaturen is het vochtgehalte zeer laag.
Het hectolitergewicht erg hoog en alle andere indicatoren m.b.t. de kwaliteit vooralsnog goed te noemen.

De lange oogstdagen zorgen voor een ongekend hoge aanvoer. We zetten alles in het werk om deze gereguleerd te ontvangen en op de te slaan. Tot vanavond laat zijn wij paraat om uw producten te ontvangen. Gezien de te verwachten regen zijn wij in ieder geval zaterdagmorgen 27 juli op de locaties aanwezig om de producten te ontvangen. Afhankelijk van de weersomstandigheden bezien we in de loop van de morgen of onze aanwezigheid nog functioneel is.

Neem s.v.p. dan ook contact op met onze vestigingen of bedrijfsleider om teleurstellingen te voorkomen.

Statusupdate 25 juli 2019

Statusupdate 24 juli 2019

Maandag ervaarden we een voorzichtige start van de tarwe- en zomergerstoogst, die vlot aansluit op de oogst van wintergerst die feitelijk is afgerond. Zoals verwacht, gelet op de weersvoorspellingen, zette de graanoogst dinsdag goed door, alhoewel er ook nog veel graszaad wordt geoogst waardoor niet alle combines beschikbaar zijn voor het graan. De uitzonderlijk warme en droge omstandigheden met oostenwind en lage luchtvochtigheid zorgen voor versnelde afrijping. Zo werd er maandag nog tarwe met meer dan 16% vocht geleverd hetgeen dinsdag niet meer aan de orde was. In het hele werkgebied wordt nu graan ontvangen, allemaal onder de 16% met uitschieters naar net boven de 11%. De hectolitergewichten zijn overwegend hoog te noemen met cijfers die boven de 80 kg/hl uitkomen. De kwaliteit van de eerste tarwe lijkt hiermee goed te zijn.

Theme picker