Volg jij onze webinars op 17 juni?

Op de aftrap van de virtuele gewastour 17 juni organiseren wij drie webinars. Met onze partners Proefboerderij Rusthoeve, Rabobank, ZLTO en ZAJK laten we een aantal thema’s de revue passeren. Gedurende de hele dag kun je op diverse momenten de webinar(s) volgen:

09.00 uur:       Omgaan met klimaat en politiek in het agrarisch ondernemerschap (Rabobank) & ICM als antwoord op toekomstig beleid (ZLTO)
12.30 uur:       Keurmerkenwirwar – ZAJK (Jongerenprogramma)
20.00 uur:       ICM in de praktijk; hoe dan? – CZAV/Rusthoeve

Ondernemen in het huidige klimaat

Onze partners ZLTO en Rabobank kijken samen naar hoe telers kunnen ondernemen op niveau. Stefan van Merrienboer is analist Food & Agribusiness bij Rabobank en de eerste gastspreker. Joris Baecke is vice-voorzitter bij ZLTO en heeft in zijn portefeuille “Plantgezondheid”. Beiden gaan dieper in op de trends van ondernemen in de agrarische sector.

Keurmerken ontrafelen

Voor de jonge telers is een jongerenprogramma opgesteld vanuit ZAJK. Tijdens het programma nemen Jens Vermue en Koen Lampert je mee in de wereld van keurmerken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zo veel verschillende keurmerken bestaan en je niet meer weet waar ze precies voor staan. Gastspreker Leon Mol, inkoper bij Ahold Delhaize, schijnt licht op de zaak. Samen met Jo-Annes de Bat, gedeputeerde landbouw Provincie Zeeland, wordt de wirwar van keurmerken ontrafeld.

Geïntegreerd telen hoe dan we dat?

In de webinar van CZAV/Rusthoeve laten een aantal van onze collega’s ICM praktijkvoorbeelden zien. Denk daarbij aan nieuwe technieken van geïntegreerde teelt als mechanische onkruidbeheersing, maar ook de beheersing van ziekten en plagen met natuurlijke vijanden, kniptormonitoring en bankerfields. Zo wordt duidelijk wat de verschillende mogelijkheden zijn binnen een geïntegreerde teelt. Tijdens de webinar kun je vragen stellen en jou ervaring delen.

Meld je nu aan!

Je kunt je inschrijven voor meerdere webinars. Hieronder vind je het aanmeldformulier of klik hier.
Een webinar duurt 45 minuten.