Verklein de kans op infectie met de Teelt Alert App

In één oogopslag een totaalbeeld van de meest voorkomende ziektedruk? Met de Teelt Alert app kun je de ontwikkeling in ziektedruk volgen voor algemeen voorkomende ziekten. In aardappelen is Phytophthora de grote boosdoener. In tarwe is het fusarium die roet in het eten gooit. Phytophthora ontwikkelt zich snel en daarom moet je goed in de gaten houden wanneer de ziektedruk hoog is. Monitoren van het gewas en ziektedruk zijn twee belangrijke pijlers. Doelmatig inzetten van gewasbeschermingsmiddelen volgt daarna. Ook fusarium muteert snel, de weersomstandigheden zijn daarbij doorslaggevend. De kans op infectie is het grootst bij vochtig weer.

Voor beide gevallen is het belangrijk om bij beginnende aantasting direct in te grijpen. Wanneer het gewas flink is aangetast, is er weinig meer aan te doen. Maar natuurlijk is aantasting voorkomen veel beter. Daarom is het handig om te weten in welke periode de ziektedruk het hoogst is. In de Teelt Alert app wordt de trend in ziekteontwikkeling precies weergegeven voor de komende 72 uur. Deze informatie helpt je de juiste beslissing te maken op gebied van gewasbeschermingsmiddelen. Zo zie je of een bespuiting nodig is.

De Teelt Alert App helpt je opbrengstverlies in te perken. Je hebt keuze uit 14 verschillende gewassen: aardappelen, asperges, gerst, gladiool, knolselderij, kool, lelie, prei, sla, suikerbieten, tarwe, tulp, uien en wortelen. De ziektedruk ontwikkeling wordt weergegeven op een schaal van 0 tot 100. Ook werken met deze handige tool? Lees hier alles over de Teelt Alert App.