Veel interesse voor koeien op fokveedag Zeeland

Het was alweer 5 jaar geleden dat dit evenement plaatsvond in het Zeeuwse Aagtekerke. Eerst was het de temperatuur die roet in het eten gooide en de afgelopen 2 jaar ging er een streep door het evenement door corona. Maar dit jaar vond het gelukkig weer plaats.

 

Passie voor koeien

De mooiste koeien werden getoond aan het publiek en gingen met elkaar de strijd aan voor de titel “mooiste koe van Zeeland”. Bert Gideonse, van de Zeeuwsche Rundvee stichting en werkzaam bij CZAV: “Er wordt daarbij naar verschillende onderdelen gekeken: hoe ziet de koe eruit (lengte en hoogte), daarnaast wordt er gekeken of ze mooi schoon gewassen en geschoren is en het voorbrengen telt ook mee. Het is geweldig om de passie te zien die deze boeren hebben voor hun vak en de liefde voor hun koeien”.

 

Prachtige dag

Er waren uiteindelijk 19 melkveehouders uit Zeeland, met ongeveer honderd dieren die aan het enthousiaste publiek werden getoond aan het publiek. Dat de liefde voor hun koeien diep zit bij deze gezinnen bleek ook aan de grote groep kinderen die kalveren presenteerde aan de aanwezigen. Al met al weer een prachtige dag waarop je duidelijk zag dat dit onderdeel van het boerenbedrijf zeker de toekomst heeft.

 

Voor een korte video impresse klik je op de volgende link: https://www.ad.nl/videos/sectie/nieuws-1/productie/de-mooiste-koeien-van-zeeland-bij-elkaar-op-fokveedag-318008