Vacature Teamcoördinator/Communicatieadviseur

Vind je het leuk om off- en online communicatie van CZAV en CropSolutions mede richting en uitvoering te geven en dit met je team elke dag weer van inhoud te voorzien? Dan is CZAV op zoek naar jou. 

Voor versterking van ons communicatieteam zoeken wij voor ons kantoor in Wemeldinge een    

Teamcoördinator/Communicatieadviseur (fulltime)

Dit ben jij

Jij bent een hands-on communicatieadviseur met zo’n vijf jaar ervaring in het vak. Dit kan zijn aan bureauzijde of bij een middelgrote organisatie. Jij bent in staat een strategie te vertalen naar een praktisch plan. En daarnaast ben je iemand die zelf ook graag de handen uit de mouwen steekt en een steentje bijdraagt aan de dagelijkse werkzaamheden. Want CZAV is een sterk operationele organisatie, waarbij communicatie iedere dag een belangrijke rol speelt.

Als teamcoördinator geef jij sturing en richting aan de communicatieplannen en ben je verantwoordelijk voor het functioneren van de afdeling communicatie en ben je budgetverantwoordelijke. 

In je rol als communicatieadviseur vertaal jij de wensen van de organisatie en klanten naar communicatieplannen en voert, samen met het team, deze plannen uit.

De afdeling communicatie bestaat uit een teamcoördinator/communicatieadviseur, een communicatiemedewerker en een grafisch vormgever. De afdeling heeft als doel het ontwikkelen en uitvoeren van alle uiteenlopende communicatieactiviteiten. Hiervoor wordt er nauw samengewerkt met andere afdelingen binnen het bedrijf, waaronder met Verkoop, Kennis en Productmanagement. Zij worden door jouw afdeling ondersteund in het bereiken van hun doelstellingen. Een onderdeel daarvan is het meedenken over de positionering van onze merken (CZAV, CropSolutions) en onze producten, het organiseren en coördineren van een breed scala aan (digitale) evenementen en het bewaken en verder ontwikkelen van onze corporate communicatie. De focus ligt verder op het ontwikkelen van (online) marktstrategieën, ketenmarketing en het daarnaast vormgeven van onze socialmediastrategie.  

Functieomschrijving 

 • Je maakt deel uit van het telerszakenteam en rapporteert rechtstreeks aan de adjunct-directeur telerszaken 
 • Je geeft mede uitvoering en richting aan het communicatiebeleid van CZAV en CropSolutions 
 • Je bent een goede sparringpartner en adviseur voor de interne collega’s 
 • Je formuleert de doelstellingen en stelt budgetten op en bewaakt deze budgetten 
 • Je levert een constructieve bijdrage aan verdere professionalisering van communicatieactiviteiten 
 • Je levert een bijdrage in het opstellen van markt- en klantenanalyses en het uitwerken en vormgeven van marketinginstrumenten  
 • Als hands-on communicatieadviseur lever je zelf een bijdrage aan de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden

Functie-eisen 

Specialist met leidinggevende capaciteiten en visie op communicatie in een B2B markt 

 • Een afgeronde hbo-opleiding, in de richting communicatie 
 • Een aantal jaren relevante werkervaring als communicatieadviseur in een commercieel bedrijf en met ervaring in een coördinerende rol met de aansturing van een afdeling, werkprocessen en beheren van budgetten
 • Ervaring met off- en online communicatie 
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift 
 • Je kent de trends en mogelijkheden op het gebied van communicatie 

Competenties 

 • Daadkrachtig en slagvaardig 
 • Markt- en klantgerichtheid 
 • Plannen, organiseren en voortgangsbewaking 
 • Je kunt algemene doelen vertalen naar concrete, kwantitatief onderbouwde plannen op jouw aandachtsgebied 
 • Je staat dicht bij de werkvloer en voelt je thuis binnen een bedrijf met een praktisch ingestelde en informele bedrijfscultuur 
 • In staat verantwoordelijkheden te delegeren, te coachen en collega's te motiveren vanuit duidelijke sturing 

Aanbod 

CZAV biedt een veelzijdige communicatierol bij een slagvaardige, platte organisatie met informele bedrijfscultuur en korte communicatielijnen. Het bedrijf biedt een stimulerende omgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng in een dynamische commerciële omgeving. Uiteraard gaat dit gepaard met een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Informatie 

Voor nadere inlichtingen kun je telefonisch contact opnemen met de heer Stefan van der Linden (hoofd personeel en organisatie), telefoon 06-30174718. 

CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) te Wemeldinge is met circa 3.000 leden, 250 medewerkers en een geconsolideerde omzet van ruim € 445 miljoen een belangrijke leverancier van (teelt)kennis, gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, plantversterkers, veevoeders, zaaizaad, pootgoed en aardolieproducten voor de akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, fruitteelt, bloembollenteelt en veehouderij in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.  

CZAV werkt voortdurend aan versterking van haar in- en verkooppositie door middel van samenwerkingsverbanden als CropSolutions en (meerderheids)deelnemingen in bijvoorbeeld Agriant, Agrea en Luc Pauwels (B). Voor veevoeders is er een intensieve samenwerking met AgruniekRijnvallei. 

E-mailadres informatie / Solliciteren: P&O@czav.nl 

Reageer vóór 16 maart 2021