Vacature Teamcoördinator Communicatie

Vind je het leuk om off- en online communicatie van CZAV en CropSolutions mede richting te geven en dit met je team elke dag weer vorm te geven? Dan is CZAV op zoek naar jou.

CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) te Wemeldinge is met circa 3.000 leden, 250 medewerkers en een geconsolideerde omzet van ruim € 445 miljoen een belangrijke leverancier van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, plantversterkers, veevoeders, zaaizaad, pootgoed en aardolieproducten voor de akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, fruitteelt, bloembollenteelt en veehouderij in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.

CZAV werkt voortdurend aan versterking van haar in- en verkooppositie door middel van samenwerkingsverbanden als CropSolutions en (meerderheids)deelnemingen in bijvoorbeeld Agriant, Agrea en Luc Pauwels (B). Voor veevoeders is er een intensieve samenwerking met AgruniekRijnvallei.

Door het vertrek van de huidige teamcoördinator, zoeken wij een ervaren communicatie medewerker met leidinggevende capaciteiten, die als ‘meewerkend voorman of - vrouw’ ook zelf een bijdrage levert aan de uitvoering van taken binnen de afdeling communicatie, voor de vacature van:

Teamcoördinator communicatie (m/v)

Standplaats Wemeldinge

Plannen – organiseren – samenwerken

Als teamcoördinator communicatie maak je onderdeel uit van de afdeling telerszaken. Vanuit je functie ben je verantwoordelijk voor het functioneren van de afdeling Communicatie en ben je tevens verantwoordelijk voor een aantal eigen aandachtsvelden. Hieronder valt het realiseren van diverse communicatie gerelateerde projecten. Je vertaalt hiervoor de wensen van de organisatie en klanten in communicatieplannen en geef je richting en sturing aan de uitwerking van deze plannen.

Jouw afdeling heeft als doel het ontwikkelen en uitvoeren van alle communicatieactiviteiten via off- en online kanalen. In dat kader wordt er intensief samengewerkt met andere disciplines binnen het bedrijf, waaronder met Verkoop en Productmanagement. Zij worden door jouw afdeling ondersteund in het bereiken van hun doelstellingen. Centraal daarbij staat het meedenken over de positionering van onze merken (CZAV, CropSolutions) en producten, het organiseren en coördineren van een breed scala aan evenementen en het bewaken en verder ontwikkelen van onze corporate communicatie. De focus ligt verder op het ontwikkelen van (online) marktstrategieën, ketenmarketing en het daarnaast vormgeven van onze social media strategie.

Je geeft leiding aan een compact en gedreven team en bent tevens product-, project- en budgetverantwoordelijke.

Functieomschrijving

 • Na een gedegen inwerkperiode word je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de afdeling communicatie
 • Je bepaalt mede de richting en strategie van de aandachtsveld communicatie en je maakt deel uit van het telerszakenteam en rapporteert rechtstreeks aan de adjunct-directeur telerszaken
 • Je geeft mede richting en uitvoering aan het communicatiebeleid van CZAV en CropSolutions
 • Je werkt aan een goede en langdurige relatie met onze klanten
 • Je bent een goede sparringpartner en adviseur voor de interne collega’s
 • Je formuleert de doelstellingen en stelt budgetten op en bewaakt deze budgetten
 • Je levert een constructieve bijdrage aan verdere professionalisering van communicatieactiviteiten
 • Je ondersteunt de adjunct-directeur in het opstellen van markt- en klantenanalyses en het uitwerken en vormgeven van marketinginstrumenten
 • Uiteraard manage jij als ‘meewerkend voorman of -vrouw’ de afdeling communicatie in algemene zin, benut je het specialisme in je afdeling voor de uitvoering van de taken en lever jij zelf op eigen taakvelden een bijdrage aan de uitvoering

Functie-eisen

Specialist met leidinggevende capaciteiten en visie op communicatie in een B2B markt

 • Een afgeronde hbo-opleiding, in communicatie richting
 • Ervaring met off- en online communicatie
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift
 • Je kent de trends en mogelijkheden op het gebied van marketing

Competenties

 • Daadkrachtig en slagvaardig
 • Markt- en klantgerichtheid
 • Plannen, organiseren en voortgangsbewaking
 • Je kunt algemene doelen vertalen naar concrete, kwantitatief onderbouwde plannen op jouw aandachtsgebied
 • Je staat dichtbij de werkvloer en voelt je thuis binnen een bedrijf met een praktisch ingestelde en informele bedrijfscultuur
 • In staat verantwoordelijkheden te delegeren, te coachen en medewerkers te ontwikkelen vanuit duidelijke sturing

Standplaats

Wemeldinge

Aanbod

CZAV biedt een veelzijdige handelsrol bij een slagvaardige, platte organisatie met informele bedrijfscultuur en korte communicatielijnen. Het bedrijf biedt een stimulerende omgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng in een dynamische commerciële omgeving. Uiteraard gaat dit gepaard met een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie

Voor nadere inlichtingen kun je telefonisch contact opnemen met de heer Stefan van der Linden (hoofd personeel en organisatie), telefoon 06-30174718.

E-mailadres informatie / Solliciteren

P&O@czav.nl

Reageer vóór 20 januari 2020.

Theme picker