Vacature Innovatiemanager Open Teelten

Vind je het leuk om vanuit het principe van Integrated Crop Management vorm en inhoud te geven aan het ontwikkelen van teeltconcepten en de verduurzaming en verbetering van open teelten op het vlak van bodemverbetering, plantvoeding, plantversterking en integrale gewasbescherming?  

Voor de kennisafdeling van CZAV/CropSolutions zoeken wij een kundige en nieuwsgierige  

INNOVATIEMANAGER Open teelten (fulltime; m/v)

CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) te Wemeldinge is met circa 3.000 leden, 260 medewerkers en een geconsolideerde omzet van ruim € 418 miljoen een belangrijke leverancier van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, biostimulanten, veevoeders, zaaizaad, pootgoed en aardolieproducten voor de akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, fruitteelt, bloembollenteelt en veehouderij in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.  
CropSolutions is een samenwerkingsverband van CZAV, AgruniekRijnvallei Plant (Waardenburg), Agrea (Panningen), CAV Agrotheek (Wieringerwerf), CLTV Zundert (Zundert), De Samenwerking (Haastrecht), Heyboer (Biddinghuizen), Agriant (Emmen) en Vitelia Agrocultuur (Lottum). De partners hebben als doelstelling kennis en inkoopkracht te bundelen in de plantaardige sector ter optimalisatie en verduurzaming van rendabele open teelten. Mede door de maatschappelijke ontwikkelingen neemt de behoefte aan brede en geïntegreerde teeltkennis versneld toe. Hiervoor ontwikkelt CropSolutions Integrated Crop Management (ICM) waarin alle teelthandelingen in één teeltconcept op elkaar zijn afgestemd. 

Internationaal heeft CZAV zich aangesloten bij Novafield (www.novafield.com), een organisatie gericht op het gezamenlijk inkopen van (groene) gewasbeschermingsmiddelen en kennisontwikkeling ten behoeve van open teelten. 
De inkoop en logistiek van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en biostimulanten en de kennisontwikkeling in brede zin verloopt via CZAV. 

Functie                                                         

Kennis verwerven, ontwikkelen, toepasbaar maken en delen op het brede vlak van Integrated Crop Management.

 • In samenwerking met het kennisteam binnen CropSolutions ontwikkelen van concepten en projecten gericht op optimalisatie en verduurzaming van open teelten van plan van aanpak tot en met implementatie. Zorgdragen voor kennisoverdracht aan de samenwerkingspartners en hun medewerkers door o.a. presentaties, (bij)scholing en informatiebeheer
 • De partners van CropSolutions ondersteunen bij de ontwikkeling van teeltconcepten en de implementatie ervan.
 • Actief meedenken over, initiëren van en bijdragen aan de uitvoering van proeven en innovatieprojecten. Analyseren van resultaten en opstellen van adviesconcepten.
 • Op de hoogte blijven van (technische) ontwikkelingen en trends in de markt door nationaal en internationaal actief een netwerk te bouwen en onderhouden met leveranciers, overheden, onderwijs en kennisinstituten.
 • Vraagbaak en specialist in het vakgebied Akkerbouw en Ruwvoerteelt, met de focus op de inzet van (groene, biologische) gewasbeschermingsmiddelen als onderdeel van de ICM aanpak
 • Samenwerken met leveranciers van o.a. (groene) gewasbeschermingsmiddelen, minerale en organische meststoffen en biostimulanten aan een moderne en geïntegreerde inzet van middelen als onderdeel van een totaal ICM-teeltconcept.
 • Bijdragen aan de productpositionering en verkoopondersteuning van het gezamenlijke productenpakket.
 • Je rapporteert aan de adjunct-directeur Telerszaken en fungeert als sparringpartner van de Manager Crop Protection.

Profiel                     

Nieuwsgierig en innovatief, hoogwaardige teelttechnische kennis, passie voor verduurzaming open teelten en het vertalen naar praktische toepassingen

Functie-eisen

 • Een academisch werk- en denkniveau verkregen door bijvoorbeeld een studie Plantwetenschappen/Plant Sciences, Crop Science, Natural Resource Management, Plant Pathology and Entomology of vergelijkbaar.
 • Teelttechnische kennis, interesse in optimaliseren van open teelten, passie voor verduurzaming van open teelten.
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal is vereist. Beheersing van meerdere moderne talen (Duits, Frans) is een pre.
 • Een goede uitoefening van de functie vereist regelmatig nationaal en beperkt internationaal reizen.

Competenties

 • Conceptueel en vernieuwend denker.
 • Uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden.
 • Relatiebouwer en netwerker.
 • In staat kennis te verwerven en over te dragen.
 • Betrokken teamspeler, die kan binden, boeien en draagvlak creëert.

Deze vacature staat nadrukkelijk ook open voor kandidaten die een eerste stap in hun carrière maken en mogelijk binnen een termijn van zes maanden beschikbaar zijn. Zij zullen een op de persoon gericht opleidingsprogramma doorlopen waarin alle facetten van de functie aan de orde komen.

Standplaats
Je opereert deels vanuit ons kantoor in Wemeldinge maar je bent ook ambulant en actief op andere werklocaties van b.v. een van de CropSolutions partners. Gedeeltelijk thuis werken is bespreekbaar.

Aanbod

CZAV kent een nuchtere bedrijfscultuur, werkt met korte lijnen en opereert doordacht en praktisch. In het dagelijks handelen staat het behalen van rendement voor de boerenleden centraal. CZAV wil dus marktzettend zijn voor de levering van producten en diensten. Op kantoor heerst een informele en ambitieuze werksfeer.

CropSolutions is een belangrijke partij voor de toeleveranciers. Zij kent een strakke organisatie met heldere communicatielijnen. Openheid en duidelijkheid zijn belangrijk voor zowel leveranciers als partners van CropSolutions.
Je krijgt een veelzijdige functie in een dynamisch werkveld, waarbij je bouwt aan en samenwerkt met een groot internationaal netwerk aan innovatieve producten en projecten. Je krijgt de kans je verder te ontwikkelen en kennis en innovatie van teeltsystemen naar een hoger niveau te tillen. Uiteraard staan daar passende arbeidsvoorwaarden tegenover.

Informatie    

Voor nadere inlichtingen kun je telefonisch contact opnemen met de heer Stefan van der Linden (hoofd personeel en organisatie), telefoon 06-30174718.       

E-mailadres informatie / solliciteren: P&O@czav.nl   

Reageer vóór 21 juni 2021.