Toolboxwater.nl in een nieuw jasje

Vorige week heeft Toolboxwater een frisse nieuwe uitstraling gekregen. De vormgeving van de website is volledig vernieuwd. Op deze website kunnen telers en adviseurs terecht voor praktische maatregelen om emissie van gewasbeschermingsmiddelen te beperken. Zo worden bijvoorbeeld in video’s manieren laten zien om emissie tegen te gaan. Het is van belang om erfemissie aan te pakken om overschrijdingen in het oppervlaktewater te verminderen.

Toolboxkaarten

De praktische maatregelen zijn uitgewerkt in een set van diverse toolboxkaarten. Achttien kaarten geven inzicht in wet- en regelgeving, maar ook in bepaalde technieken op het erf, in het perceel of van machines. Kaarten kunnen gedownload worden en zijn beschikbaar in de volgende thema’s: afspoeling op het perceel voorkomen, geïntegreerde onkruidbestrijding, emissievermindering en reiniging van machines en wasplaatsen. Daarbij is er ook een onderscheid gemaakt tussen de verschillende sectoren.

Emissiescan

Inzicht krijgen in mogelijke emissieroutes? Toolboxwater heeft twee handige tools ontwikkeld, waarbij routes door middel van praktische vragen worden bepaald. Telers die nadenken over hun erf- of perceelsinrichting kunnen hierdoor meer inzicht krijgen. En daarbij kijken hoe ze voldoen aan de wet- en regelgeving voor erf- en perceelsinrichting.

Erfemissiecoach

Aanvullende vragen? De Erfemissiecoach staat klaar om alle vragen over emissie te beantwoorden. Een deskundige binnen CLM Onderzoek en Advies zal de vraag oppakken en beantwoorden. Je kunt je vraag niet alleen telefonisch stellen, maar ook insturen via Whatsapp of per e-mail.  

Benieuwd naar de vernieuwde omgeving? Ga snel naar www.toolboxwater.nl