Teler in de grensstreek (blog, deel 1)

Blijf op de hoogte van wijzigingen in de wetgeving met betrekking tot gewasbescherming

Er is heel wat wetgeving te volgen bij het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen. Deze wetgeving is niet altijd eenvoudig en verandert regelmatig. Wil jij ook snel op de hoogte zijn van wijzigingen in de wetgeving met betrekking tot gewasbescherming? Lees dan volgende blog.

 

Nederlandse wetgeving op CTGB

Het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen is niet eenvoudig. Er is heel wat wetgeving en die verandert vlug. Informatie over de Nederlandse toelatingen en wetgeving kan je terugvinden op de website van het CTGB. Door je in te schrijven op de nieuwsbrief van CTGB word je ook op hoogte gehouden van wetswijzigingen met betrekking tot gewasbeschermingsmiddelen en biociden in Nederland.

 

Inschrijven voor de CTGB nieuwsbrief

Ga naar https://www.ctgb.nl/actueel/nieuwsbrieven/nieuwsbrief en vul je emailadres in om de nieuwsbrief te ontvangen. Vergeet je e-mailadres niet de bevestigen, de bevestigingsmail kan in uw spambox terechtkomen.

 

Belgische wetgeving op Fytoweb

Voor (grens)landbouwers met percelen in België is er nog een grotere uitdaging. Zij moeten immers voldoen aan de regelgeving in twee landen. Alle regelgeving en info over de erkenningen en wetgeving rond het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in België vind je terug op Fytoweb. Maar wist je dat je ook kan inschrijven op de nieuwsbrief van Fytoweb? Als je je hierop abonneert krijg je op regelmatige basis updates van de wijzigingen in de wetgeving zoals het wegvallen of wijzigen van erkenningen, nieuwe erkenningen, driftreductie en bufferzones, enz…

Inschrijven voor de Fytoweb nieuwsbrief

Surf naar https://fytoweb.be/nl/newsletter/subscribe en vul je naam en emailadres in om de nieuwsbrief te ontvangen. Vergeet uw e-mailadres niet te bevestigen, de bevestigingsmail kan in uw spambox terechtkomen.

 

Blogreeks

Deze blogreeks kadert binnen het Euregio-Scheldemond project ‘Gewasbescherming op de grens’. Uit een bevraging in kader van dit project kwam naar voor dat het terugvinden van informatie over de wetgeving met betrekking tot gewasbescherming vaak als een uitdaging wordt ervaren. Via deze blogreeks willen we een antwoord bieden op enkele vaak voorkomende vragen, die we kregen van grenslandbouwers.

  1. Blog1: Blijf op de hoogte van wijzigingen in de wetgeving met betrekking tot gewasbescherming
  2. Blog 2: Info over navormingen om fyto- of spuitlicentie te verlengen
  3. Blog 3: Wetgeving driftreductie en bufferzones op een rijtje