Succesvol symposium in het kader van Zeeland Bonenland

Eiwituitdaging

Gisteren vond in Wemeldinge op het hoofdkantoor van CZAV een symposium plaats als afsluiting van het project Zeeland Bonenland. Doel van deze bijeenkomst was om de resultaten van het project te laten zien, maar vooral met elkaar in discussie te gaan over hoe we de eiwittransitie weer een stap verder kunnen brengen. Een duidelijke conclusie van de projectpartners is dat door open samenwerking in de keten, vernieuwende en duurzame producten ontwikkeld kunnen worden die meerwaarde voor iedereen in de keten geven. Stimulans van de overheid is bij dit soort samenwerking erg van belang, getuige de resultaten van het project.

Interessante discussie

Het symposium stond onder de bezielende leiding van Hans Steenbergen die eerst Jo-Annes de Bat (gedeputeerde van de provincie Zeeland) en de partners introduceerde, waarna aanwezigen van o.a. het ministerie van LNV, provincie Zeeland en Brabant, CZAV, Herba Ingredients, Food delta Zeeland, HAS hogeschool en diverse telers de discussie aangingen aan de hand van 4 stellingen. Het werd een interessant gesprek waarin alle aanwezigen duidelijk lieten horen hoe zij tegen zaken aankeken en waar volgens hun winst te behalen was. De bijeenkomst werd afgesloten door Martijn Buijsse die de kansen en mogelijkheden nog eens duidelijk neerzette. 

Het symposium zal binnenkort in delen op video beschikbaar gesteld worden, zodat jij deze ook kan bekijken. Hierbij alvast de trailer om een eerste indruk te krijgen: https://youtu.be/skEJCW3Aza0