Spuitlicentie digitaal verlengen

Minister van Landbouw zal de komende periode coulant omgaan met de verlenging van spuitlicenties. De coronamaatregelen hebben een impact op het aanbieden van kennisbijeenkomsten. Nu dat het niet meer mogelijk is om bijeenkomsten fysiek te volgen, zijn er veel vragen bij telers. Schouten zegt daarover het volgende: ‘Mocht uw bewijs van vakbekwaamheid na 16 maart 2020 verlopen en heeft u vanwege de coronabeperkingen niet voldoende bijscholingsbijeenkomsten kunnen volgen, dan zal de overheid hier een coulanceregeling op toepassen’.

Dit betekent dat u in de genoemde situatie uw werkzaamheden conform uw Bewijs van Vakbekwaamheid tot nadere communicatie kan blijven uitoefenen. Een nadere uitwerking van deze coulance-regeling zal later op de website van Bureau Erkenningen worden geplaatst.

Het verlengen van de spuitlicentie kan ook digitaal. Met online cursussen op www.spuitlicentie.nl kunt u uw spuitlicentie behalen of verlengen. Er worden 4 verschillende online cursussen aangeboden: Teelt, Veilig werken, Wet- en regelgeving & Techniek. CZAV biedt haar telers een 10% korting op de eerste cursus (de code kan slechts eenmaal per e-mailadres gebruikt worden). U vult de kortingscode de volgende code tijdens het afrekenen in: CZAVkorting.

Heeft u nog vragen over de online cursussen? Ga dan hier naar veelgestelde vragen.