Rassenadvies Wintertarwe oogst 2020

Het nieuwe wintergranenseizoen staat voor de deur. CZAV biedt een breed scala aan wintertarwes met elk unieke eigenschappen. In de vernieuwde rassenadvies wintertarwe folder worden deze raseigenschappen op een rijtje gezet. CZAV beschikt over nieuwe resultaten van proefvelden en heeft praktijkkennis over de ontwikkeling van verschillende rassen in uw teeltgebied. Deze adviezen, proefresultaten en kennis hebben wij samengevat in de Rassenadvies Wintertarwe folder. Met deze folder kunt u samen met uw CZAV-adviseur kiezen voor een wintertarwe die het best bij uw situatie past.

Rassenkeuze

Gezien de goede praktijkervaringen met het grootste ras Reform, verwachten we dat ook dit jaar dit ras veelgevraagd gaat worden. Ook de rassen Talent en Porthus die vorig jaar flinke opgang hebben gemaakt, hebben veelal mooie resultaten gegeven. De nog altijd goed presterende Residence is nog steeds populair onder de zaaiers van later vrijkomend (bieten)land. Dit al vrij complete pakket wordt met de komst van een aantal nieuwere rassen uitgebreid. De maaltarwerassen Chevignon, Extase, Calgary en Durand zijn dit jaar met goede resultaten op onze proefvelden getest en zullen wellicht komende jaren een goede positie kunnen verwerven. Opvallend in de resultaten is dat er gemiddeld nauwelijks sprake meer is van een opbrengstverschil van maal- en baktarwe met voertarwe. Hiermee wordt uw overweging om te kiezen voor teelt van beter renderende kwaliteitstarwe een stuk eenvoudiger, waarbij u en wij meerdere afzetmogelijkheden kunnen benutten.

Bestellen

Bestellen kan via de bestelmodule op Mijn CZAV en in de CZAV app of stuur een e-mail naar bestellen@czav.nl. Neem contact op met uw CZAV-adviseur als u graag in overleg de rassenkeuze maakt.

Theme picker