Profiteer van vroegleverkorting

Inmiddels zijn we weer gestart met de voorverkopen van kunstmeststoffen voor het lopende en het nieuwe strooiseizoen van 2022. Veel klanten kiezen voor prijsrisicospreiding en nemen daarmee het voordeel en gemak van tijdig en altijd kunstmeststoffen op voorraad te hebben in de schuur. Intussen zijn er alweer verschillende orders geplaatst. Als u dat nog niet gedaan heeft, overweegt u dat mogelijk wel. Met onze adviseurs kunt u, naast de landbouwkundige en logistieke aspecten, ook de marktsituatie bespreken. Een goed moment nu, om uw bemestingsplan te actualiseren met groenbemesting en de organische mestsoorten.

De markt is momenteel vast en neigt zelfs naar verder stijging. De wereldwijde toegenomen vraag naar stikstof-, fosfaat- en kalimeststoffen is in onbalans met het aanbod. Door de verminderde export van ureum uit China stijgen de stikstofmeststoffen. Toegenomen productiekosten, waaronder die van gas en transport, veroorzaken de vaste markt. Om geopolitieke redenen is er een exportverbod van kunstmest uit Wit-Rusland. 

Beschikbaarheid is ook een onderdeel van de inkoopstrategie en brengt ons bij het advies van gespreid inkopen. De voorraden in de keten zijn, mede door de toegenomen vraag, laag. Onze voorwaarden zijn daar op gebaseerd. De laatste 10 jaar is gebleken dat vroeg aankopen loont.

We zetten de mogelijkheden op een rijtje. Bestellen kan makkelijk via de CZAV-app of Mijn CZAV. Kies een weeknummer om aan de voorkoop mee te doen.

Mogelijkheden

1.    Nu afnemen en aankopen tegen dagprijs  
2.    Nu bestellen en dan direct of later afnemen
periode:                       factuur voor:
a.    jul – aug – sep           oktober
b.    okt – nov – dec          januari
c.     jan – 15 feb                maart
3.    Nu bestellen, kopen en later afnemen en betalen tegen een bewaarvergoeding 

De combinatie die we zoeken in logistieke voordelen, voorraadvorming en aankoopmoment biedt voor u voordelen die we graag met u bespreken.