Opening Groengas tanklocatie in Middelharnis

Vorige week opende de firma OrangeGas een groengas vulpunt bij het AgriSneltankstation in Middelharnis. Wethouder Tea Bot nam als eerste het vulpunt in gebruik.  Groengas is de groene variant voor aardgas. Het wordt gemaakt van rioolslib en (gft)-afval. Vervolgens wordt het op gasnetwerk aangesloten, dus er is geen bevoorrading nodig door tankwagens. Een duurzame manier om brandstof te tanken.

Uitbreiding netwerk

AgriSneltank is sinds 2007 bezig met het verduurzamingsproces. Aan de tankstations kunnen de standaard fossiele brandstoffen getankt worden, maar klanten kunnen ook brandstof uit koolzaadolie tanken. Daarnaast werd in 2016 een eerste laadpaal geplaatst voor elektrische auto’s. Inmiddels heeft AgriSnellaad meer dan 100 laadstations. Elke maand worden er weer nieuwe laadpalen toegevoegd aan het netwerk. Het doel is om nog zo’n 1500 laadpalen te realiseren.

Oog op de toekomst

AgriSneltank is een onderdeel van de coöperatie. Daarentegen is de formule AgriSnellaad sinds november 2019 ondergebracht in AgriSnellaad BV. AgriSneltank is een van de snelst groeiende onbemande tankstationformules in het zuidwestelijk deel van Nederland. Veel dingen veranderen zo ook de keuze van mobiliteit. Naast de AgriSneltank tankstations zijn er ook openbare AgriSnellaad laadstations. Bij AgriSnellaad laadt je groene stroom voor je elektrische of hybride auto. Met het oog op de toekomst passen deze groengas tanklocaties goed in de strategie.